Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Virtuální Letohradská pětka - vyhodnocení

Kdyby vše probíhalo tak jako v jiných letech, uskutečnil by se 2. 5. 2020 již 10. ročník Letohradské pětky. Bohužel si ale nějaký virus usmyslel, že nám tu oslavu desátého výročí překazí. Do poslední chvíle jsem věřil v rozvolnění ochranných opatření, ale ty nestihly přijít dostatečně brzy. Bylo tedy nutné vymyslet, co bude dál. V úvahu připadali tři varianty. Zrušit bez náhrady, přeložit na jiný termín, nebo vymyslet jiný průběh závodu. Jako nejrozumnější jsem zvolil možnost číslo tři.

Předem jsem napsal 20 náhodně vybraných časů a ty zalepil do obálky, aby byly tajné. Potom jsem naznačil 5km trať hlavního závodu Letohradské pětky a běžci mohli vyběhnout. Závodníkům byla trať k dispozici po celý měsíc květen a sami si mohli zvolit den, hodinu a počasí kdy se na trať vydají. Sami si pomocí svých aplikací v telefonech, nebo hodinkách zaznamenali trasu a čas, který mi poslali. Na konci měsíce jsem měl 108 záznamů, což mě velmi potěšilo. Na trať se vydali jak elitní běžci, kteří atakovali traťový rekord, tak i rodiny s dětmi, kteří to obešli jako procházku. Zúčastnili se i někteří dobrovolníci, kteří jsou každý rok zapojeni do práce při závodě a tudíž nemají možnost se závodu zúčastnit.

Všechny došlé záznamy jsem seřadil, porovnal s tajnými časy a určil 20 výherců. Díky štědrosti sponzorů jsem mohl ještě dalších 8 účastníků vylosovat a taky ocenit jejich výkon. Chtěl bych poděkovat všem sponzorům, kteří závod podpořili. Velký dík patří také všem účastníkům závodu, kteří přišli zdolat trať i v této pozměněné variantě.

Výsledky závodu najdete na www.letohradskapetka.cz. Těším se, až se všichni sejdeme na startu nějakého závodu, který proběhne v normálním režimu. Ještě víc se těším na příští rok, kdy společně oslavíme 10. ročník Letohradské pětky.

Marek Živný

Ředitel závodu

Článek byl publikován 08.06.2020, 21:36:22