Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Čertovský běh a Veranda - tradiční začátek prosince

Čertovský běh ukončil letošní ročník Iscarex poháru

Po dvouletém přerušení z důvodu vládních nařízení se letošní závod uskutečnil již v plné parádě. Běželi i čerti, kteří tomuto závodu dávají vždy předvánoční atmosféru. Dokonce i počasí přálo, nefoukalo a bylo netradičně zimní.  Vyhlášení výsledků proběhlo v útulném sále místní hospůdky, kde chvíli čekání na vyhlášení zkrátil doušek čaje, grogu, pivo nebo diskuse s ostatními závodníky. Muže ovládl s přehledem  Radek Hübl (RUNSPORT TEAM), který  zvítězil v kvalitním čase 14:17 a potvrdil tím i vítězství v letošním Iscarex poháru, druhý doběhl a juniorskou kategorii vyhrál Honza Šimůnek (AK ISCAREX Česká Třebová) a třetí v pořadí protnul cílovou pásku Jirka Kyral (Vencl tým). Mezi děvčaty byla nejrychlejší dorostenka Aneta Čípová (AK Iscarex ), před  Janou Klineckou (Hlinsko) a další dorostenkou Sophií Saliverovou (AK Iscarex).


Výsledky | Fotogalerie


Z Damníkova na Verandu

Tento závod není součástí Iscarex poháru, ale za článek určitě stojí….

Jubilejní 30. ročník Choceňského krosu Malá Cena Velké Verandy (MCVV), se konal první neděli v prosinci. Letos se poprvé běžel jako Memoriál Jiřího Švadleny, atleta a orientačního běžce, který tento závod založil pro místní oddíl orientačních běžců a rozšířil ho mezi atlety a ostatní sportovce.       

Náročný čtyřkilometrový kros s intervalovým startem nenechá ani chvilku odpočnout. Po výběhu na kopec si člověk dvakrát odfoukne a musí dávat pozor na seběh a už ho čeká další kopeček nebo „dálnice“ na které se taky přece nemůžeme flákat. To, jak si s touto tratí poradit, by mohl vyučovat Jáchym Kovář (14:54), který nedal nikomu dalšímu vůbec žádnou šanci. Byla radost vidět, jak se dá ne této trati letět. Traťový rekord odolal (Jana Janů), ale pouze o 9 sekund. Mezi ženami byla nejrychlejší traťová rekordmanka Adéla Vetchá (19:25). K úspěchům týmu AK Iscarex také jistě patří druhé místo Anetky Čípové a vítězství Aleše Stránského v novém traťovém rekordu.  V ženách nad 50let vylepšila traťový rekord o 52 sekund skvěle běhající Táňa Metelková (20:20).

Výsledky | Fotky





Byl to pěkný závodní víkend...

Za Iscarex pohár Luděk Pilgr

Článek byl publikován 09.12.2022, 12:43:01