Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Beskýýdéé, Béskýýdééé...

Co říci závěrem? Snad jen poděkovat pořadatelům a doufat, že se na přes rok v Beskydech zase pěkně proběhneme :)

Na vrcholu Radhoště se díky zimě a větru nebylo radno zdržovat, jen rychlé občerstvení a šupky hupky zpátky do kempu, kde už opět v relativně příjemném počasí proběhlo vyhlášení výsledků.

Ženské prvenství opět vzešlo z veteránské kategorie, postarala se o to Irena Šádková z X-AIR Ostrava, kterou od druhé ženy v pořadí (Blanka Paulů :) dělilo 6 minut!!

Na celkové prvenství zde bylo tentokrát kandidátů víc, Jan Polášek však opět nikomu nedal šanci a do cíle dorazil o více než minutu dříve, než druhý Ondřej Horák z AK ASICS Kroměříž. Uvidíme, jestli se Honzovi bude stejně dařit také za týden na Mistrovství České republiky v běhu do vrchu při běhu z Ostravice na Lysou horu.

Po nutné regeneraci v Campingu Rožnov (kterou radši nebudeme rozebírat :), nás neděle přivítala v o poznání podmračenější náladě. Stále však bylo teplo a citelné ochlazení se dostavilo až zhruba v polovině Běhu na Radhošť.

Na vrcholu Velkého Javorníku bylo příjemně - pěkné počasí, chutné občerstvení a krásné výhledy na... okolní krajinu určitě stály za tu námahu vydrápat se nahoru :)

Nestárnoucí Blanka Paulů z Maratonstavu Úpice nenašla přemožitelku a stala se absolutní ženskou vítězkou s časem těsně nad 40 minut. V opačném věkovém spektru zase kralovala teprve 11 letá Michaela Stránská z Iscarexu Česká Třebová, když za Blankou na stejné trati zaostala o necelé 4 minuty a porazila všechny žákyně, dorostenky i juniorky a celkově mezi ženami obsadila 4. místo.

Rovných 125 závodnic a závodníků se postavilo na start Běhu na Velký Javorník. Nepříjemné dusno obtížnou trať nikomu neulehčilo. Vítěznému Janu Poláškovi ze Slavie Havířov však nezabránilo v tom, aby druhému v pořadí, Michalu Horáčkovi z Iscarexu Česká Třebová, nadělil téměř minutu a půl...

Přátelé běžci a podobně postižení :) Dnes vás nebudu zdržovat nudným popisem cesty a jiných mimoběžeckých aktivit a vrchneme se přímo pod skokanské můstky ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Pěkně popořádku zmastil Bahen :)

Článek byl publikován 20.05.2008, 15:10:00