Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

10 let spolupráce ČTBK s firmou ISCAREX

V letošním roce slaví firma ISCAREX 15 let své činnosti. Stejně starý je i Českotřebovský běžecký klub. Vzájemná intenzivní spolupráce však začala až v roce 1999, kdy se v názvu běžeckého klubu poprvé objevilo slovo ISCAREX. Firma se stala jeho hlavním sponzorem a majitel firmy, Jan Šimůnek, neúnavným podněcovatelem organizační a sportovní činnosti.

Tak, jak postupně narůstal počet členů klubu, rozvíjely se i pořadatelské a sportovní aktivity. Během 10 leté spolupráce bylo uspořádáno 55 závodů a to nejen v České Třebové, ale i např. v Čenkovicích nebo v Dolní Moravě. Firma ISCAREX se do podvědomí veřejnosti dostala především díky celoročnímu seriálu běhů v orlickém regionu s názvem ISCAREX CUP. Letos byl zahájen již 14. ročník poháru a obsahuje úctyhodných 35 závodů. Mezi nové projekty v pořadatelské činnosti patří seriál běhů do sjezdovky v České Třebové pod názvem Pekelný kilometr, který bude mít letos 2. ročník.

Významnou lokalitou pro organizátorskou činnost firmy a klubu se kromě České Třebové stala obec Dolní Morava v podhůří Králického Sněžníku. Zde je pořádán běh do vrchu s mezinárodní účastí Dolní Morava - Králický Sněžník. Přesto, že tento běh patří svým profilem mezi nejobtížnější v ČR, stal se mezi vrchaři velmi oblíbeným. V roce 2005 se v Dolní Moravě konalo Mistrovství České republiky v běhu do vrchu, jako první mistrovství (po 20 letech), které se běželo v terénu. A v roce 2008 zde proběhla pro firmu a klub pořadatelsky nejnáročnější akce - 8. Mistrovství světa veteránů v běhu do vrchu s účastí 621 závodníků.

Sportovní činnost se zaměřila především na běhy do vrchu. Těžko bychom hledali jiný subjekt, který pro popularizaci tohoto sportovního odvětví udělal v posledních letech tolik, co firma ISCAREX a její ISCAREX team. Jsou to desítky závodů, kdy se startovalo pod známým žlutým obloukem, jsou to tisíce najetých kilometrů po závodech Českého poháru, jsou to stovky startů členů ISCAREX teamu, kteří vždy posílili startovní pole na závodech i v odlehlých koutech naší republiky. Jsou to také stovky hodin strávených při tvorbě výsledků, statistiky a informací na webových stránkách. Slovo ISCAREX se stalo mezi běžci do vrchu pojmem.

10 let vzájemné spolupráce bylo prospěšné oběma stranám. Firma ISCAREX získala kredit solidní a důvěryhodné firmy, která významným způsobem podporuje sportovní činnost v regionu. Firmy, která získala důvěru u institucí, obchodních partnerů i svých zákazníků. Českotřebovský běžecký klub si díky spolupráci mohl dovolit zorganizovat řadu sportovních akcí a uskutečňovat rovněž bohatou sportovní činnost.

Poděkujme tedy majiteli firmy ISCAREX za 10 let významné podpory klubu a běžeckého sportu vůbec a popřejme firmě k jejímu 15 letému jubileu hodně sil do dalších let.

AŤ TO BĚŽÍ !

Aleš Stránský
předseda běžeckého klubu

Článek byl publikován 12.03.2009, 08:14:41