Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

ISCAREX NA PRVNÍCH VRCHÁCH

Na prvních vrchách je vždycky hezké to, že po zimě opět vidíme staré známé tváře z kopců. Všichni překypují elánem a milými úsměvy a vyzvídají: Tak co? Kolik máš natrénováno přes zimu? :o)) No, po závodě se uvidí...

Milan Krupka na nás po roce opět připravil krátkou, ale náročnou trať na vrch Jedlová. Počasí bylo ideální, ani zima ani vedro... Milane, ty to umíš načasovat!

Ještě před startem mi Iva Milesová řekla, že chce letos vrchy objíždět... Že by se blýsklo na lepší časy a pohár měl konečně nějakou běžeckou úroveň? Poslední roky byl pohár v rukou Iscarexaček, nechci shazovat naše výkony, ale na nejlepší české vrchařky prostě nemáme...

Hned po startu na Jiřetínském stadióně nás čekal dlouhý kopec, pak příjemné proběhnutí v lese a poslední kilometr zas do kopce... pořádnýho! Lenka Dušková nás přesvědčila, že má opravdu hodně natrénováno, ono 300 km měsíčně je 300 km měsíčně... Takže Leni, ať ti to celou sezónu běhá tak, jako na prvním závodě v Jiřetíně! Medaile mezi chlapy si rozdělili kluciiiiiii z Iscarexu, jedinému Ondrovi Fejfaru se podařilo naše chlapy převálcovat, njn...

Na dvojzávodě je také příjemné to, že se všichni sejdem nejen na startovní čáře, ale také na večeři v hospodě... Bahen nasbíral hodně obálek :o))

V neděli ráno nás čekal přejezd do Jílového, odkud jsme pak vyběhli na Děčínský Sněžník. Milan Krupka nám večer poradil cestu, jelikož stará známá trasa nebyla k použití. A lepší cestu nám ani poradit nemohl. Takový malý skanzen. Všichni jsme se kochali malebnými vesničkami, údolí semknuté do kopců, podjezdy železniční tratě... Ty Severní Čechy mají něco do sebe!! Děčín nám už takovou radost neudělal, trochu jsme bloudili, ještě že Honza měl takové dobré navigátory... :o))

Ačkoliv na víkend slibovali deštivé počasí, Severním Čechám se déšť vyhnul. Sluníčko svítilo o sto šest, takže všichni do trenek a hurá na kopec. Závod o trochu delší s větším převýšením než v sobotu byl opět v rukou, teda v nohou kluků s Iscarexu. Honzovi se zadařilo a konečně taky vystoupil na bednu... Takže velká gratulace, ještě to bříško trochu zpevníme a pofrčíš jako vítr! Medaile mezi děvčaty byly rozděleny stejně jako v sobotu - dvě zlatý pro Evu. Taky gratulace!!!

Děkujeme pořadatelům za krásné závody, do Severních Čech si vždyky rádi přijedem zasportovat... Škoda jen, že pohár začal jako obvykle - účast zachraňoval opět Iscarex.

Pavla Šimůnková

(Omlouvám se za tu redukci, Pájo, ale těch teček tam bylo fakt hodně :) - pozn. Bahen)

Výsledky běhu Jiřetín - Jedlová

Výsledky běhu Jílové u Děčína - Sněžník

Fotogalerie běhu Jiřetín - Jedlová

Fotogalerie běhu Jílové u Děčína - Sněžník

Článek byl publikován 20.04.2009, 08:13:03