Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Besednice - Kohout

Říkáte si, proč by se měl někdo trmácet na závody 230 km, strávit v místě 6 hodin a jet zase nazpět? Když nám se ten závod v Besednici tak líbí! Manželé Kožíškovi připravili již čtvrtý ročník závodu z Besednice na Kohout a zpět a opět se jim povedl!

Start byl tentokrát posunut až na odpoledne, to aby běžci z jiných koutů České republiky (jako my) měli čas se sem dopravit, Besednice je pro většinu běžců - vrchařů opravdu dost vzdálená. Díky tomu jsme nemuseli v autobuse dospávat brzké vstávání, vyrazili jsme v 7.45, což je pro nás pro všechny normální čas. Dospávat nemusel ani náš synek, který byl rád, že má tolik posluchačů a celou cestu povídal a povídal a povídal......

Start byl opět v příjemném prostředí besednického koupaliště a první, kdo se postavil na stratovní čáru, byl ukecaný Honzík. V jeho kategorii byli pouze tři chlapci, bronzovou medaili jsme tedy měli jistou. Honzík ale rozhodně nechtěl být poslední a vypálil jako střela. Závod byl dost vyrovnaný, po sto metrech již byli kluci v cíli. Honzík svedl urputný boj o druhé místo, proto byl zklamaný, když jsem mu oznámili, že byl třetí a nechtěl se smířit s posledním místem. Slzičky brzo uschly a po vyzvednutí tomboly už měl zas úsměv na tváři, jelikož vyhrál tenisové rakety na líný tenis.

Dětské kategorie byly obsazeny převážně dětmi z SK Čéčova České Budějovice, ty se závodu v Besednici zúčastňují pravidelně. Manželé Kožíškovi také letos připravili dvě novinky - závod na 2 km pro příchozí a pak závod Nordic Walking.

Ve tři odpoledne byl start hlavního závodu na Kohout a zpět. V kategorii ženy A to vypadalo, jako by si děvčata chtěla dát kvalifikaci již o týden dříve. Iva Milesová si doběhla pro zlatou, Pavla Havlová byla o pár vteřin v cíli dříve než Helena Poborská. Teamová kolegyně Hanka Jirásková si polepšila - o 3 minuty lepší čas než loni, já si naopak o 4 minuty pohoršila... :o((.

Závod patří k těm lehčím v Saucony Českém poháru v běhu do vrchu, a ač je pro většinu vrchařů dost vzdálen, jistě by si zasloužil větší účast běžců. Celou akci připravují manželé Kožíškovi sami, k hladkému průběhu jim pomáhají přátelé. Lákadlem pro účastníky může být i bohatá tombola, v podstatě téměř každý běžec něco vyhrál. Hlavní cenou pak byl pobyt pro dva na Tenerife...:o)).

Děkujeme za hezký závod a v příštím roce opět na shledanou.

Pavla Šimůnková


Výsledky a fotogalerie běhu Besednice - Kohout

Článek byl publikován 17.06.2009, 12:37:41