Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

ISCAREX CUP 2009 JDE DO FINÁLE

Je to neuvěřitelné, ale je to bohužel už tak. XIV. ročník poháru Iscarex se nachýlil do svého závěru, stejně tak jako se blíží konec letošního roku. Když jsme letos sezónu zahájili v březnu prvním startem v Chocni, ani jsme netušili, jak ten rok rychle uběhne. A najednou je to tu. Před námi je už jen poslední závod a tím je, do poháru nezapočítávaný, Vánoční běh okolo Zlatého pásku v Němčicích.

Tak tedy máme za sebou již 34 startů v různých částech našeho regionu, z nichž se do seriálu započítává dvanáct nejlepších výsledků a na čele jednotlivých vypsaných kategorií se usadili opravdu ti nejodolnější a nejvytrvalejší běžci a běžkyně, i když se někde bojovalo až do posledního počítaného závodu v Damníkově. V letošním poháru jsme opět přivítali velký počet zájemců o pravidelné běžecké soutěže a to nejen v dospělých a juniorských kategoriích, ale také a to je zejména potěšující, v kategoriích dětí, poněvadž souběžně s Iscarex pohárem probíhala i Orlická běžecká liga mládeže.

Nám, Iscarex teamu jako pořadatelům, už zbývá tedy jen po závěrečném závodě 12. prosince v Němčicích v sále místního kulturního domu zkompletovat sezónu slavnostním vyhlášením a takto uzavřít celou úspěšnou soutěž předáním cen nejlepším borcům. Samozřejmě nesmíme zapomenout na tombolu pro účastníky seriálu.

A jaký nás tedy v tomto adventním odpoledni čeká program? Tady vám jej předkládáme k nahlédnutí a budeme se těšit, že si jej všichni společně s námi pořádně užijete. Po skončení Vánočního běhu okolo Zlatého pásku začneme od 13 hodin představovat na pódiu nejlepší děti z jejich běžecké ligy a nezapomeneme jim samozřejmě předat také ceny, čehož se, jak pevně doufáme, rádi zhostí pozvaní představitelé Pardubického kraje, hejtman Radko Martínek i se svým náměstkem Romanem Línkem. Pozváni jsou i další vážení hosté, Jana Bednářová a Petr Vrzal, starostka a místostarosta obce Dolní Morava, Jana Ponocná, starostka města Králíky a Jaroslav Zedník, starosta města Česká Třebová.

Ve 13:20 nám předvedou děti pod vedením Dáši Sedláčkové břišní tance a po jejich ukázce začne vyhlašování, přibližně od 13:25, závodu dospělých Běhu okolo Zlatého pásku v Němčicích, do kterého věnovali ceny firma ISCAREX s.r.o. a obec Němčice. V čase 13:35 se nám dozajista zatají dech nad uměním borců z KarateDo Němčice. Po pěti minutách jejich akční ukázky, tedy ve 13:40, přijdou ke stupňům pro nejlepší běžce muž a žena z letošního startovního pole, kteří zvládli absolvovat největší počet závodů z celého poháru.

Poté nám opět kouzla s břichem předvedou tanečníci se svým břišním tancem a ukážou nám, běžcům, jak se dají i přitažlivějším způsobem posilovat svalové partie kolem beder. A pak už nastane očekávané vyvrcholení celého slavnostního odpoledne a tím zcela jistě bude od 14:20 vyhlášení poháru Iscarex cup 2009. Ceny opět věnovala firma ISCAREX s.r.o., jako generální sponzor celého poháru. Dále přispěli také firmy Nový Věk, který bude zastupovat Milan Dudek, pivovar Holba Hanušovice, určitě se přijede podívat ing. Vladimír Zíka, dále Nutriproduct s Davidem Strnadem a New Balance s bývalým skvělým maratóncem Pavlem Baběrádem.

Na stupních vítězů se průběžně objeví od juniorských kategorií přes nejlepší muže a pět jejich veteránských věkových tříd až po nejmladší ženy i se třemi kategoriemi, přece jen od těchto mladých krásek, poněkud věkově dále posunutých běžeckých kolegyň.

Závěrečnou tečku celého programu, před tombolou s velmi atraktivními cenami, darovanými již zmiňovanými sponzory, pro běžce s minimálně dvanácti dokončenými starty, udělají opět karatisté s Němčic a pak už bude následovat jen volná zábava. K ní vám od 15:30 bude hrát k tanci i poslechu reprodukovaná hudba.

Myslím, že jsme snad všechno podstatné řekli a tak nám nezbývá nic jiného než vás všechny pozvat 12. prosince do Němčic a tam společně uzavřít náš další úspěšný běžecký rok, naplněný mnoho krásnými souboji na závodních tratích i setkáními letitých přátel a kamarádů, včetně poznávání našich nových běžeckých fandů a nadšenců, pro které se stal běh součástí jejich a snad i tak trochu našeho životního stylu.

A samozřejmě nesmíme opomenout pozvánku na již připravený další ročník Iscarex poháru v roce 2010, dodává závěrem k celé slavnostní akci Jan Šimůnek, duchovní otec a vedoucí celého tohoto běžeckého seriálu.

Zdeněk Smutný

Článek byl publikován 07.12.2009, 10:09:44