Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Čeští běžci do vrchu zakončili sezónu již tradičně v Úpici

V sobotu 8. listopadu 2003 ráno po osmé hodině se v Kavárně Maratonstavu Úpice sešli organizátoři jednotlivých závodů Českého poháru v běhu do vrchu, aby zhodnotili uplynulou sezónu a naplánovali sezónu příští.

Hodnocení přednesl Karel Šklíba. Vyzdvihl úspěchy reprezentace na ME a komentoval již méně zdařilé vystoupení reprezentantů na MS na Aljašce. I přes nesporné úspěchy je nutné bohužel konstatovat trvalé přehlížení výsledků ze strany ČAS. Uplynulý ročník poháru zhodnotil Karel jako vydařený. Přesto všichni cítili, že bude nutné provést určité změny, protože celkové výsledky poháru ne vždy objektivně vyjadřují skutečnou výkonnost českých běžců. Karel dále poděkoval firmě ISCAREX za vedení statistiky a aktuální výsledkový servis z jednotlivých závodů. Sponzorsky je příští ročník zajištěn, ale je nutné nadále hledat nějakého většího partnera. O příští ročník má nově zájem firma NUTREND, která by zajišťovala na jednotlivých závodech pitný režim závodníků a doplňkový prodej za výrobní ceny. Při diskusi se hledaly možnosti změny bodování a především změny počtu bodovaných závodů. Byla přijata i možnost rozšířit spektrum závodů o dva zahraniční a to na Slovensku a případně i v Polsku.

Na čem se nakonec organizátoři dohodli?

Závody, které nebudou v poháru:
- Čerčany - Čerčanský chlum
- Loukov - Kelčský Javorník
- Prachatice - Libín
- Aš - Hainberk
- Šternberk - Ecce Homo

Závody nově v poháru:
- Skuhrov nad Bělou - Velká Deštná 13 km/775 m
- Jilemnice - Žalý (lyžařská trať)
- Gerlachov - Sliezsky Dóm 8 km/800 m

Počet bodovaných závodů ponechán na počtu 12. Započítá se 6 závodů kategorie S, 3 závody kategorie A a 3 závody kategorie B.

Při chybějícím závodě S je možné jej nahradit body ze závodu A nebo B (podle toho, kde závodník získá více bodů), při chybějícím A pak body ze závodu B.

Počty přidělovaných bodů se nemění.

Termíny závodů a kategorie jsou uvedeny v předběžné termínovce. Případnou změnu bodování bude nutné odzkoušet souběžně s příštím ročníkem Konkrétní návrh ale zatím není……

Snad již konečná podoba termínovky Českého poháru v běhu do vrchu 2004

Poté se všichni přesunuli k ZŠ na start již 30. ročníku Běhu Dlouhými záhony. Za nádherného slunečného počasí bylo příjemné se proběhnou podzimní přírodou v blízkém lesoparku. Vyhlášení celkových výsledků poháru bylo tradičně na Odolově. Pro příští rok se uvažuje využít sál přímo v Úpici a uspořádat při této příležitosti běžecký bál. Přepravu na vyhlášení a zpět na ubytování do Úpice zajistili pořadatelé autobusem (děkujeme). Na parketu bylo veselo až do půlnoci. Mezi nejaktivnější patřili členové týmu ISCAREX a zejména Vašek Šír. Potlesk i obdiv si vysloužil premiér Špidla, který přislíbil účast a slib dodržel. Použil zřejmě přípravek pro přemisťování Letax, dobře známý z příběhů Harryho Pottera, protože se stihl přemístit v rekordním čase na trase Brazílie - Praha - Ostrava (sjezd KDU-ČSL) - Úpice.

Těšíme se již na příští ročník………

Za ISCAREX team Aleš Stránský

Článek byl publikován 11.11.2003, 10:12:59