Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Končí další ročník Orlické běžecké ligy mládeže

První prosincový víkend skončí závodem v Damníkově (boduje pouze dorost) další ročník Orlické běžecké ligy mládeže. Pohár, který je určen pro závodníky dětských a mládežnických kategorií a jsou do něj zařazeny zavády v Orlickém regionu. Letos jich bylo celkem 21 a pokrývají celou běžeckou sezonu. První závod se uskutečnil 13. března 2010 v Trusnově a posledním závodem bude již zmiňovaný běh z Damníkova do Anenské Studánky, v sobotu 4. prosince. V tomto závodě boduje pouze dorost, pro mladší kategorie pohár skončil 17. října závodem v Letohradě. Skoro všechny kategorie tak znají své vítěze, kteří se mohou těšit na krásné ceny. Ty obdrží na slavnostním vyhlášení dne 11. prosince 2010 od 13:00 hod. v Nemčicíc u Litomyšle. Děti si také budou moci ještě jednou v letošní sezóně zazávodit, závod Okolo Zlatého pásku začíná od 10.00 hodin.

Orlická běžecká liga mládeže má již tradičně velmi vysokou úroveň. Děti a mládež soutěží v kategoriích definovaných pravidly atletiky podle jejich věku, od nejmenších předškoláků po dorost, celkem 5 věkových kategorií dívek a chlapců. Délky tratí jsou určovány pořadateli jednotlivých závodů a plně odpovídají výkonostním předpokladům všech kategorií. Vysoká úroveň je zajištěna díky výborné organizaci všech závodů, velký dík patří jednotlivým pořadatelům, kteří svým závodů věnují spoustu hodin práce a úsílí. Akce by nemohla být zorganizována bez účasti sponzorů, v letošním ročníku byla hlavním sponzorem firma Dek-Trade a.s. Svitavy, dalšími sponzory jsou město Králíky a Kamenictví Krumer. Zpracování Výsledků a statistika je zajištěna za podpory běžeckého klubu Iscarex.

Poháru se zúčastnilo celkem 650 závodníků, velká část se zúčastnila více jak 12ti bodovaných závodů; celkový počet startujících tak dosáhl téměř 4 000.

Je třeba ještě podotknout, že je to ojedinělá akce v rámci celé České republiky. Pohár je velmi kladně hodnocen všemi zúčastněnými - pořadateli, zástupci oddílů, trenéry závodníků, ale hlavně samotnými dětmi a jejich rodiči. Je krásné vidět, jak se děti na závody těší, jak si hlídají své body a pořadí. Pohár tak přispívá k pozitivní motivaci odvést dobrou práci, dosáhnout co nejlepší výkon.

Michaela Mertová

Článek byl publikován 30.11.2010, 10:18:42