Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

2HRADY

Nádherné slunečné počasí přilákalo do Bradlecké Lhoty na další závod Českého poháru v běhu do vrchu 133 běžkyň a běžců. Startovní listina slibovala zajímavý závod, což se v plné míře potvrdilo...

Po úvodní rovince a prvním výběhu na Bradlec nebyly rozestupy mezi nejlepšími nijak výrazné. V následujícím rovinatém silničním úseku začali dominovat keňští vytrvalci a na čele závodu získal Kiprop Maiyo téměř půlminutový náskok na druhého Jiřího Magála. Pak ale začalo cílové stoupání na Kumburk a rozestup se začal zmenšovat. Na posledním, nejprudším úseku stoupání, n&aacut e;š reprezentant náskok zlikvidoval a 50 metrů před cílem prudkým finišem nedal ztuhlému Keňanovi šanci.

I druhý minisouboj, o třetí místo, dopadl ve prospěch českého běžce, Jan Havlíček si podobným způsobem poradil s Kiprono Lagatem, kterého nakonec na čtvrtém místě dělily od pátého Martina Berky necelé tři vteřiny. Všichni tito běžci měli čas lepší, než byl dosavadní traťový rekord. Na šestém místě proťal cílovou pásku Ondřej Fejfar pronásledován Tomášem Blahou. Na osmém místě doběhl Jindřich Král (vítěz kategorie Muži B), také ještě v čase pod 30 minut. Devátý Radim Berka oplatil loňskou těsnou porážku Jiřímu Čivrnému.

V kategorii žen závod vyšel Táně Metelkové, časem 31:39 vytvořila skvělý traťový rekord a druhé Keňance Christině Chepkemei nadělila minutu a půl. Třetí maďarka Szabo uhájila těsný náskok před Ivou Milesovou.

Děkuji za pořadatele všem běžcům, kteří k nám našli cestu a pevně věřím, že si náš závod užili a přijedou i příště.

Jaroslav Hercík

Článek byl publikován 01.10.2013, 14:52:19