Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Míša si z MČR v hale přivezla dvě medaile

Míša se po loňské zdravotní přestávce už zase dostává do formy. Mírná zima umožnila splnit téměř vše z tréninkového plánu a příprava byla částečně zaměřena na zimní halové závody. Našim cílem bylo absolvovat tzv. Gigant - společný přebor dorostu a juniorů v hale, který byl uspořádán v nově rekonstruované hale ve Stromovce. Naše výprava v již tradičním složení Míša (závodník), Aleš (trenér), Adéla (fyzioterapeut, masér, fotograf a asistent trenéra) vyrazila do Prahy na dva dny. Rozhodli jsme se pro náročnou kombinaci - sobota trojka, neděle patnáctistovka.

Hala byla plná, počet závodníků je na tomto společném přeboru skutečně gigantický. Těžko se hledalo místo, kam složit tašku, nebo kde zaujmout pozici diváka. Časový pořad běžel hladce a nás čekal odpolední start na trojku. Od startu a pak i celý závod běžela Míša s Carmen Beshirovou. Holky to rozběhly odvážně, první čtyřstovka za 76 a soupeřkám se rychle vzdalovaly. Pak se naštěstí (po intervenci trenéra) rychlé tempo zmírnilo, holky se střídaly na čele a zanedlouho začaly své soupeřky jednu za druhou postupně předbíhat o kolo (v hale měří kolo 200 m :). Při průběhu do posledního kola Carmen výrazně zrychlila a Míša bohužel nástup nezachytila. Stříbrná medaile na trati, kterou Míša ještě neběžela a v dobrém čase je přesto velkým úspěchem.

MČR dorostenek 3000 m
1. Carmen Idris Beshirová, AK Olymp Brno - 10:40.63
2. Michaela Stránská, ČTBK Iscarex Česká Třebová - 10:44.65
3. Ivana Lubojacká, TJ TŽ Třinec - 11:14.76

V neděli nás čekala patnáctistovka. Krásné slunečné dopoledne jsme i my s Ájou využili k tomu, abychom si zaběhali ve Stromovce a okolo Trójského kanálu. Všude bylo plno běžců, bruslařů, cyklistů, úplný sportovní (Pražský) ráj. Míša se mezitím připravovala vedle haly na tartanovém ovále. Závod na 1500 m měl zcela jiný průběh. První polovina se běžela velmi pomalu, říkal jsem si, že to holky nemohou dát pod 5 minut, což bude škoda. Po kilometru se začalo zrychlovat, nakonec z toho byl pořádný sprint v posledním kole. Zvítězila Veronika Kupková z Hvězdy Pardubice. V závěru měla nejvíce sil možná i proto, že její soupeřky měly v nohách sobotní trojku. Míša vybojovala třetí místo a získala tak druhou medaili.

MČR dorostenek 1500 m
1. Veronika Kupková, Hvězda SKP Pardubice - 4:54.97
2. Carmen Idris Beshirová, AK Olymp Brno - 4:57.78
3. Michaela Stránská, ČTBK Iscarex Česká Třebová - 4:58.63

Míša opět dokázala, že patří mezi nejlepší české dorostenky a že je schopná kvalitně zaběhnout nejen kros nebo běh do vrchu, ale i dráhové závody.

Aleš Stránský

Kompletní výsledky na www.atletika.cz, foto atletika.cz

Článek byl publikován 24.02.2014, 11:05:33