Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Filipovi, Míše i Adéle se soupeři dívali na záda

Český pohár v běhu do vrchu se rozjel do své 31. sezóny již tradičně dvojzávodem v krásném prostředí Lužických hor. Závody v Jiřetíně i Chřibské jsou vždy pečlivě připraveny a bohatě dotovány finančními cenami. Spousta věcných cen je losována také v tombole. Závodníci jsou zde velmi spokojeni a pořadatelé by si zasloužili, aby jich přijíždělo více. Konkurence velkého množství závodů je však neúprosná.

V sobotu bylo v Jiřetíně slušné počasí. Zatímco ve východních Čechách a na Moravě trvale pršelo, zde byla trať zcela suchá. Na jubilejní 20. ročník se sjelo 79 závodníků. Suverénně si počínal v kategorii mužů Filip a v kategorii žen Míša. Že Filip běžel rychle, je jasné z jeho rozmazané fotky. Své veteránské kategorie vyhráli i Láďa s Alešem a Martin vybojoval 3. místo.

V sobotu večer dorazil déšť i do Jiřetína a pršelo celou noc. Podmínky se zcela změnily. V Chřibské na nás čekalo uplakané a chladné počasí a silně podmáčená trať. Když má ale člověk natrénováno, nemusí řešit počasí, bláto ani obutí. Důkazem toho je Filip, který nastoupil do závodu v hladkých silničních botách, svižně probrodil podmáčené louky, zatančil si na blátivých cestách, pod vrcholem dokonce běh proložil chůzí. Přesto dal traťový rekord. Dlouho nám to hlava nebrala, podmínky na překonávání rekordů to skutečně nebyly. Nahoře dokonce sněžilo a každý, kdo zde byl, si dovede představit kluzkou kamenitou cestu do cíle. Pro Filipa budeme muset zařídit, aby při závodě buď pršelo, nebo jel před závodníky kropicí vůz, který trať dostatečně rozbahní :). O vítězce v ženách také nebylo pochyb, Míša si doběhla pro pohodlné vítězství, Aleš a Láďa si zopakovali vítězství v kategoriích a Martin 3. místo.

Dalším testem formy bude 23.4. Běh Javorkou a pak za týden mistrovská 10 na dráze v Berouně. Už se také začínáme těšit na kvalifikaci u nás na Pekláku. Na domácí trati věříme, že Filip zabojuje, šanci se nominovat má. Míša má účast na ME za své loňské výsledky jistou.

Také Adéla se nám letos pěkně rozjela, osobáky překonává jak na běžícím pásu, naposledy na Křížové desítce dala 36:23. Myslím si, že nebude dlouho trvat a její čas na desítku bude začínat číslem 35. Že by už za týden v Budějovicích ? Na Křížové desítce dobře zaběhli i další naši závodníci Honza Vetchý (35:30), Jirka Moravec (35:36), a Markéta Černá (43:14). V neděli pak na krosu v Jaroměři vyhráli svoje kategorie Sára Serbousková a Roman Buriánek.

Budeme se těšit na další skvělé výsledky našich závodníků, sezóna se pěkně rozjíždí…

Iscarex team

Článek byl publikován 14.04.2016, 08:04:39