Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Běh na Kozlovský kopec - pozvánka

V neděli 26.6.2016 se poběží již 25. ročník populárního Běhu na Kozlovský kopec. V posledních letech se závodu pravidelně zúčastňuje více než stovka běžců. Závod je součástí MARATONSTAV Českého poháru v bězích do vrchu, ISCAREX poháru a přeborem Pardubického kraje v běhu do vrchu. Svojí délkou a profilem (délka 5,2 km a převýšení 234 m) patří mezi nenáročné závody, ale o to více je oblíben i mezi hobby běžci a sportovci jiných odvětví. Trať má po celé délce kvalitní asfaltový povrch. První kilometr vede městem a pak trať rovnoměrně stoupá březovou alejí až do cíle k Chatě Maxe Švabinského. Start závodu je u budovy VDA v Habrmanově ulici v 10:00 hodin. Zde je také prezentace a zázemí pro závodníky. V ceně startovného (100 Kč) je zahrnuto občerstvení v cíli, doprava osobních věcí závodníků do cíle, měření času, využití zázemí závodu.

Ceny pro první tři závodníky ve všech vypsaných kategoriích jsou finanční a další věcné ceny budou slosovány v běžecké tombole.

Traťový rekord v kategorii mužů drží Robert Krupička časem 17:28 a v kategorii žen Taťána Metelková časem 20:41. Loňskými vítězi se stali Radek Hübl (18:06) a Míša Stránská (20:42). Nejnižší účast byla na prvním ročníku – 17 závodníků, nejvyšší pak na 11. ročníku – 153 závodníků. V loňském roce se závodu zúčastnilo 140 běžců.

Na startu bychom měli vidět mimo jiné 2 české reprezentantky – závodnice pořádajícího klubu Adélu a Míšu Stránských, pro které to bude poslední test před ME v běhu do vrchu v italském Arco.

Článek byl publikován 20.06.2016, 08:00:19