Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Bukovka a pozvánka na další závody

Počasí se o víkendu alespoň trochu slitovalo nad pořadateli běžeckých závodů. Bylo chladněji, ale déšť se přesunul do odpoledních hodin. V neděli zkoušelo vykouknout i sluníčko.

V sobotu se ve Výprachticích sešlo 71 dospělých a přes 70 dětí. Trať byla po dešti trochu těžší, ale dalo se běžet celou dobu skoro "suchou" nohou. Jen asi 100 m úsek v polovině trasy zaváněl "bruslařskou vložkou". Běželo se dobře, teplota akorát, jen na vrcholu Bukové hory jsme se dostali do mraku a v cíli tedy bylo chladněji. Proto po krátkém občerstvení, všichni spěchali zpět do místa startu. Celá trasa opět vede krásnou přírodou a člověk při mém tempu si to mohl užít. Vracel jsem se přes Čenkovice, a tak jsem si zazvonil zvonem na Hanesově vyhlídce. Čekání na vyhlášení výsledku mi zpříjemnil jako vždy vynikající guláš. Nejrychlejší závodník Marek Minář atakoval traťový rekord, ale nakonec se mu to nepovedlo. Jako každý rok jsem byl moc spokojen a těším se na další ročník.

V neděli se běhu Sázava - Lázek zúčastnilo 28 mužů a 13 žen. Plánoval jsem účast, ale nakonec mi to nedopadlo. Nejrychlěji k rozhledně na Lázku dorazil v čase 33:45 minut Jan Maryška ze Skuhrova nad Bělou a mezi ženami Jana Matyášová.

Ve středu 2. 9. můžete vyrazit na Běh na Kuňku se startem v 18 hodin od loděnice Arosa v Pardubicích. Pořadatelé prosí, abyste autem nezajížděli až k loděnici a auta nechali na parkovišti u lanového centra a koupaliště.

V sobotu 5. 9. je na řadě Lubenská 10 cross v Lubné nedaleko Poličky. Letos pořadatelé připravili novou trasu. Start dětských kategorií je ve 13:30 hodin a hlavní závod je v plánu ve 14 hodin. Další informace najdete na facebooku.

V neděli 6. 9. bude v 10:30 hodin odstartován horský čtvrtmaraton na koupališti v Jablonném nad Orlicí. Přihlásit se dá do 10 hodin. Další informace najdete v propozicích.

Petr Borek

Článek byl publikován 31.08.2020, 16:49:41