Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

ISCAREX pohár bude pokračovat i v roce 2022

ISCAREX pohár bude pokračovat i v roce 2022 a jeho příprava je v plném proudu. Termíny závodů jsou téměř všechny potvrzeny.

Pro začátek bychom chtěli poděkovat všem pořadatelům za to, že běhy v našem regionu pořádali a pořádají. Stačí se podívat například do atletických tabulek a mezi úspěšnými běžci najdeme sportovce, kteří v ISCAREX poháru začínali. Věříme, že většina z nich získala lásku k běhu právě na Vašich závodech a že přibudou další!

Co je na letošním poháru nové? Zaprvé došlo k posílení týmu. Zadruhé jsme se rozhodli dále šířit ideu regionálního poháru, což znamená, že oslovujeme závody v okresech Ústí nad Orlicí a Svitavy. Slibujeme si od toho soudržnou běžeckou komunitu, která bude po startovním výstřelu soutěživá a mimo závodění i přátelská, jak jsme na to všichni zvyklí. Z toho vyplývá jedna negativní informace, rozhodli jsme se některé závody neoslovit pro účast v poháru. Jedná se o závody v okolí Pardubic a Zábřehu, Týnišťskou desítku a Jaroměřský kros. Nebudou sice v poháru, ale pokud budou mít pořadatelé zájem, budou zveřejněny jejich propozice. Důvodem je snaha o regionální pohár, aby se nám závody nepřekrývaly a pohár byl udržitelný. Všechny tyto závody mají svou kvalitu a doporučujeme všem se jich zúčastnit. Jednou z hlavních motivací, proč jsme se rozhodli v regionálním běžeckém poháru pokračovat, jsou závody v kategoriích dětí na většině ze závodů a jejich pohár.

Co lze očekávat od poháru v roce 2022? Samozřejmě spoustu naběhaných závodních kilometrů, zveřejňování propozic, výsledků, statistik a vlastně vše jako do teď na zavedených stránkách iscarex.cz/sport. Budeme aktualizovat i ostatní informace, ne jen co se týče závodů. Máme v našem týmu nadšence, který rád napíše nějaký report ze závodu. Díky omlazení týmu je v plánu propagace závodů i na sociálních sítích.

Součástí propagace je také termínovka, kterou bychom chtěli mít i v papírové podobě, aby si každý mohl označit své plánované závody. Uvažujeme o pořízení nového oblouku, ten starý už to asi nerozchodí. Oficiální termínovka a propozice budou zveřejněny do konce února.

Doufáme, že ISCAREX pohár přiláká k pohybu co nejvíce lidí. Budeme se těšit na setkání s Vámi.

Děkuje ISCAREX pohár tým

Šimůnek Jan - koordinace, vedení / Záveský Filip - koordinace, vedení / Šimůnek Jan st. - zakladatel, čestný člen / Kebrle Milan - zadávání výsledků, webmaster / Pilgr Luděk - statistik, reklamace bodování / Preisler Jiří - web, výsledky

Článek byl publikován 02.02.2022, 22:56:42