Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Běh Javorkou 2007

V neděli 6. května se opět zaplnil českotřebovský park Javorka příznivci sportu, aby se zúčastnili nebo jenom přihlíželi 13. ročníku populárního Běhu Javorkou.

Počasí tentokrát příliš nepřálo, ráno pršelo, během dopoledne naštěstí déšť ustal. Pro samotné závodníky bylo počasí vynikající, ale řada rodičů možná zůstala se svými dětmi doma. Počasí způsobilo, že oproti loňskému ročníku zejména v dětských kategoriích byla menší účast. I přesto se závodu celkem zúčastnilo 223 startujících. Pořadatelé připravili celkem 26 kategorií od předškoláků po veterány nad 70 let a také 5 kategorií pro hendikepované sportovce. Nechyběl ani doprovodný program v hudebním pavilonu v Javorce, kde se velmi úspěšně představila rocková kapela Bulldock z Lanškrouna a také skupina historického šermu z České Třebové Tartas.

Hlavní závod se běží na 5 okruhů na velmi členité, ale zajímavé trati. Trať je zajímavá zejména pro diváky, kteří mohou závodníky sledovat téměř na celém okruhu. Přesná délka trati je 5750m. Vzhledem k období nabitému mnoha závody chyběla větší konkurence přespolních běžců a tak v hlavní mužské kategorii na prvních čtyřech místech ve výsledkové listině najdeme jenom borce z pořádajícího Iscarex teamu. V ženách opět suverénně zvítězila Táňa Metelková, která neúnavně sbírá na jarních závodech jeden vavřín za druhým a nechává daleko za sebou mnohem mladší závodnice. Úspěšné sportovní dopoledne zakončil nesoutěžní lidový běh s účastí 31 sportovců, většinou však těch, kteří již svoji soutěžní kategorii měli odběhnutou a brali lidový běh jako vyklusání.

Takže Javorka 2007 je za námi, nezbývá než poděkovat členům Iscarex teamu a také sponzorům této akce, kterými byli zejména firma ORLIK compressors, CZ LOKO, Pardubický kraj, Město Česká Třebová, firma ISCAREX a další.

Aleš Stránský, ředitel závodu

Článek byl publikován 09.05.2007, 07:12:11