Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Ze Suchého kopce na Kozlovský vrch

Dvojzávod Mladkov - Suchý vrch a Běh na Kozlovský kopec má již svoji tradici. Prvně jmenovaný byl dokonce letos jubilejní 25. ročník. Tento závod svojí délkou a převýšením vzbuzuje u závodníků respekt. Trať vede měkkým terénem, který je v dešti nepříjemný a naopak ve vedru provází závodníky otravná hejna much. V jednom ročníku někdo z čelních závodníků šlápl do...

...vosího hnízda, čímž připravil ostatním nezapomenutelné zážitky :). Letos si pro první místo doběhl polský běžec Leszek Zajac, následovaný Martinem Vrabcem a Romanem Vagenknechtem. Nejrychlejší ženou byla Lucie Lauterbachová před Lenkou Jančaříkovou a Dagmar Kynčlovou.

Běh na Kozlovský kopec patří k lehčím závodům. Nepříliš velké převýšení je po celé délce trati rovnoměrně rozloženo. Cíl závodu je u vchodu do restaurace, což mnohé běžce motivuje již na startu...

Další domácí vítězství si po Běhu Javorkou letos připsal Michal Horáček před Standou Kynčlem a Martinem Vackem. Pro ženské prvenství si doběhla Táňa Metelková, druhá byla Lenka Hanušová a třetí Lucie Lauterbachová.

Pro náš Českotřebovský běžecký klub Iscarex je běh na Kozlov takovým odrazovým můstkem před pořadatelsky poněkud náročnější akcí s názvem CENA FIRMY ISCAREX Dolní Morava - Králický Sněžník, která je letos naplánována na 25. srpna.

A rozhodně již nyní stojí také za zmínku veteránské Mistrovství světa v běhu do vrchu připravované na 6. září příštího roku.

Miroslav Havran

Článek byl publikován 03.07.2007, 11:30:23