Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

V Maršově na nové trati

Po dvaceti letech se pořadatelé běhu na Pomezní Boudy rozhodli opustit stále více frekventovanou hlavní silnici a vytyčili trať po vedlejších komunikacích. Z náměstí v Horním Maršově se tak poprvé závodníci vydali směr Dolní a Horní Albeřice až k Lysečinské boudě a dále přes Dolní Malou Úpu okolo Nových Domků do cíle - k hraničnímu přechodu s Polskem. Nová trať je podstatně členitější, jsou na ní táhlá stoupání i seběhy a myslím si, že dala všem závodníkům pořádně zabrat. Při běhu jsem se příliš nevěnoval kocháním se po krajině ale z toho, co jsem stačil zahlédnout, by stálo za to si tento krásný kout krkonošské přírody prohlédnout v klidu při procházce.

Jak se dařilo závodníkům na trati? Vcelku suverénně si počínal Honza Havlíček, který dlouho běžel ve dvojici s Petrem Pechkem, kterému ale ke konci zřejmě docházely síly. Petr byl nakonec rád, že uhájil druhou pozici a že ho nedoběhla další velice takticky běžící dvojice Tomáš Ondráček a Jirka Homoláč, kteří se nevídaným způsobem ze zadních pozic prokousávali startovním polem až na celkové třetí a čtvrté místo. Petra před cílem téměř doběhli (příště chlapci nevyklusávat vzadu a hned od začátku….). Excelentní výkon (nic jiného se snad ani nečekalo) podal opět Miloš Smrčka, který možná vypustil závěrečný finiš jen kvůli tomu, aby mladí chlapci nejeli domů smutní z porážky od veterána. Miloš skončil celkově na 6. místě s minimálním odstupem. Konkurence v kategorii žen byla o poznání slabší a tak bych vyzdvihnul hlavně výkon Blanky Paulů coby absolutní vítězky v kategorii žen. Ostatní muži a ženy nechť mi prominou, že je nejmenuji, ale aspoň takto hromadně si dovolím vás pochválit všechny, vždyť jste si zaběhli na této trati osobní rekordy! :)

Zeptal jsem se letošního lídra Iscarexu Michala Horáčka (v závodě celkově pátý) na to, jak se mu běželo a co říká nové trati: Nová trať je rozhodně lepší a zajímavější, není tak jednotvárná jako ta původní. Je těžší, s větším převýšením, s hodně nepříjemným stoupáním k Lysečinským Boudám. A stoupák 2 km před cílem byl ultra nepříjemnej. Michale, s tím lze jen souhlasit, ten brdek mě taky potrápil a málem jsem jej nevyběhl.

Počasí závodu přálo, na hřebenech občas vykouklo i sluníčko a jen Sněžka se ne a ne vyklubat z mlžného oparu. Dolů závodníky svezl autobus a já jsem zahlédl pouze jednoho odvážlivce, který si to seběhl zase zpátky po svých. Pršet začalo až před vyhlašováním a to údajně Krakonoš zařídil kvůli tomu, aby se na horských stráních po zimě neprášilo. Příště ale milý Krakonoši nedělej v Maršově tak silný vítr, protože nám díky odfouknuté střeše na fotbalovém hřišti pršelo do piva a na klobásu. Ale nezlobíme se, děkujeme pořadatelům a za rok určitě zase přijdem pobejt.

Za team Iscarex sesmolil Alda

Článek byl publikován 28.04.2008, 07:43:57