Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Velký úspěch děvčat ZŠ Nádražní

Družstvo děvčat Základní školy Česká Třebová, Nádražní ulice vyhrálo krajské kolo v atletickém čtyřboji, které se konalo v Moravské Třebové dne 29. 5. 2008. Tímto vítězstvím děvčata získala právo startu v republikovém finále, které se konalo ve dnech 20. - 21. 6. 2008 v Bílině. Školu reprezentovaly: Klaclová Šárka, Martincová Kristýna, Koutná Kristýna, Hyksová Linda a Stejskalová Alena.

V Bílině startovalo 15 nejlepších družstev z naší republiky, která prošla náročným sítem kvalifikačních bojů. Čtyřboj dívek se skládá z těchto disciplín: běh na 60 a 800 m, skok daleký nebo vysoký (volitelně, část družstva 2+3 nebo 3+2), hod míčkem nebo vrh koulí (za stejných podmínek jako u skoku). Za každou disciplínu získá závodník určitý počet bodů a tyto body se každému jednotlivci sčítají. Bodují pouze čtyři členové družstva s nejvyšším součtem bodů.

V pátek 20. 6. jsme tedy plni očekávání vyrazili vlakem v 10:48 hodin z České Třebové do Teplic, kde jsme měli zajištěno ubytování. S hodinovým zpožděním jsme kolem 15-té hodiny dorazili do lázeňského města. Teď už nás čekal lehký půlhodinový výklus pod kopec Doubravku, kde se nacházel náš hotel. Hurá, jsme tady! Prezentace, ubytování, večeře a hajdy do hajan, ať jsme na ten slavný zítřek odpočatí.

Sobota 21. 6. - den závodu. Před devátou hodinou odjíždíme autobusem na bílinský atletický stadion. Následuje slavnostní zahájení soutěže Květou Peckovou (medailistkou z olympijských her v běhu na lyžích, tehdy se ještě jmenovala Jeriová) a v 10:00 hodin ostrý start!! Běh na 60 metrů nám vyšel výborně - usazujeme se na 2. místě průběžného pořadí. Šárka Klaclová obsadila v konkurenci 75 závodnic 3. místo časem 8,24 sekundy. Po běhu přišly na řadu technické disciplíny - naše slabina. Postupně se propadáme startovním polem, i když děvčata bojují jako lvi! Linda Chadimová skočila do výšky 135 cm;Kristýna Martincová, Kristýna Koutná i Šárka Klaclová přeskočily v dálce hranici 440 cm. Alena Stejskalová byla z našich reprezentantek nejlepší ve vrhu koulí. Výsledkem je průběžné 8. místo před závěrečným během na 800 metrů. A to je naše parketa!! Šárka Klaclová a Kristýna Martincová běží jako vítr a výsledkem jsou časy pod dvě a půl minuty. Tyto časy už nikdo nepřekonal… Následuje dlouhé čekání na vyhlášení výsledků, které bylo proloženo opožděným obědem. A už je to tady - fantastické 2. místo!!!! Porazit nás dokázala pouze děvčata ze ZŠ Uherský Brod. Zatímco na vítězství v kraji stačilo 7 571 bodů, na 2. místo v republikovém finále už to bylo 8 115 bodů.

Ve čtyřboji chlapců zvítězilo družstvo chlapců z Moravské Třebové.

Závěrem bych chtěl poděkovat sponzorům:
- KLAHOS spol. s.r.o. Česká Třebová
- JS KOVO s.r.o. Třebovice
- ISCAREX, s.r.o. Česká Třebová
a Městu Česká Třebová za to, že nám svou podporou umožnily se této akce zúčastnit.

Celkové výsledky:
1. ZŠ Uherský Brod - 8 262 bodů
2. ZŠ Česká Třebová, Nádražní ul. - 8 115 bodů
3. ZŠ Slaný - 7 868 bodů
4. ZŠ Praha - 7 704 bodů
5. ZŠ Klatovy - 7 689 bodů

Kompletní výsledky ve fotmátu MS Excel

Fotogalerie

Radim Kolář - ředitel školy

Článek byl publikován 25.06.2008, 13:02:28