Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Míša a Míša vyhráli

V sobotu měl Iscarex dvě výpravy. Jedna parta se vypravila na Hervis 1/2 maraton od Prahy a druhá (rozumnější...) parta odjela do nedaleké Litomyšle.

V sobotu dopoledne se na nás usmálo štěstí, teda sluníčko, kterého bylo v poslední době pomálu, a tak všichni, kteří přijeli na litomyšlský stadion, hýřili vtipem a úsměvem.....

První start čekal nejmladší - Tomáš Sokol s přehledem vyhrál a Honzík Šimůnek, i když mu starší soupeři hned na začátku utekli, 400 m uběhl v pohodě, aniž slzička ukápla....

Terezka Ducháčková v kat. nejmladších žákyň běžela takticky. Po startu děvčata vyrazila jako střely, ale Terezka si nechávala síly do druhého kola, ve kterém předbíhala jednu soupeřku za druhou a doběhla nakonec na pěkném 4. místě.

Pak už nás čekala běžecká lahůdka, když na start se postavily mladší žákyně, včetně Míši Stránské. Všichni jsme čekali, jak si děvčata s tratí na 1500 m poradí a hlavně jak si rozdělí medaile... Ještě na stadioně holky běžely ve skupince, ale na okruhu v lese už Míša soupeřkám utekla a na stadionu měla již bezpečný náskok a závod s přehledem vyhrála.

Další závodníci z Iscarexu se postavili až na hlavní běh - 12 km dlouhý závod v areálu Černá Hora. Pro mě byl závod utrpením, špatně jsem si rozvrhla síly a ve snaze držet krok svému tatínkovi, nestoru poličské atletiky, jsem první kolo přepískla. Pak už jsem se snažila jen doběhnout do cíle. Ve třetím kole mě pak doběhla klubová kolegyně, Lenka Vytlačilová. která si vybojovala bronzovöu medaili v kat. ženy A.

Mezi ženami vyhrála Míša Mertová s výborným časem 48:32, celý závod jí šlapala na paty Táňa Metelková. Mezi muži si vedl nejlépe (jak jinak) náš oblíbený Michal Horáček, který si pro zlato běžel v podstatě od začátku závodu.

Ačkoliv v sobotu bylo ideální počasí na běh, závod nedoběhlo poměrně dost lidí. ......Nebuďte zklamaní a nešťastní, za měsíc si to vynahradíte, takže NAVI v Jablonném.


Pavla Šimůnková


Výsledky Litomyšlské dvanáctky (body do Iscarex poháru)

Výsledky Litomyšlské dvanáctky (body do OBLM)

Výsledky Hervis půlmaratonu (ženy)

Výsledky Hervis půlmaratonu (muži)

Fotogalerie Hervis půlmaratonu - první část

Fotogalerie Hervis půlmaratonu - druhá část

Fotogalerie Hervis půlmaratonu - třetí část

Video z Hervis půlmaratonu - záznam České televize

Článek byl publikován 30.03.2009, 12:49:26