Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Aleš v Beskydech vyučoval...

Dvojzávod Běh na Velký Javorník a Běh na Radhošť již tradičně v půli května přivádí velkou část ISCAREX týmu do Beskyd. Ani letos tomu nebylo jinak a 10 kusů se v sobotu, chvíli po šesté hodině ranní, vydalo směr Frenštát pod Radhoštěm. Na cestě nás však čekalo nejen podmračené počasí, ale také jedno nemilé překvapení...

Připravil nám ho náš Transporter tím, že na dálnici směr Oloumoc vypověděl službu. Časová rezerva byla pramalá, a tak už jsme se s Velkým Javorníkem pomalu loučili. Pan Šimůnek to však nevzdal a zorganizoval takový menší kulový blesk. Zařídil odtažení nepojízdného Transporteru do servisu a zároveň promptní přistavení náhradního vozidla. Jemu a Pavlu Novákovi patří dík za to, že jsme nezemřeli kdesi u dálnice hladem a žízní, a dokonce stihli i samotný závod a jeho prezentaci pod můstkama.

Počasí bylo pro běh takřka ideální, nálada dobrá a Aleš s Martinem už si jeden druhého dobírali, jak to každý tomu druhému natře. To však ještě netušili, že natřeni budou oba :) Martin na černo, neboť souboj s Alešem prohrál a Aleš na bílo - zbledl jako stěna, když zjistil, kolik mu nadělil Petr Bětík, který lehce vyděsil i Michala, celkového vítěze.

A jak dopadly naše ženy? Eva svou kategorii vyhrála, Bára s Janou si pohlídaly druhá místa a Denisa oslavila vstup do našeho týmu vítězstvím v kategorii a celkovým druhým místem. Porazila ji pouze Iva Mediální Sebevražda Milesová :)

V neděli ráno nás v rožnovském campu probudilo sluníčko a vydrželo s námi celý den. Krásné počasí prostě Lukáš a jeho parta objednat umí. A nejen to - byl to prostě bezchybně zvládnutý závod s dostatkem jídla, pití a magnificentních výhledů z vrcholu Radhoště v ceně.

Michal měl před závodem obavy, zda se umístí do pátého místa. Česká špička však letos o jeden z nejkvalitnějších vrchů neprojevila zájem, a tak ho nakonec porazil pouze Tomáš Blaha. Alešovi přijel soupeř až ze slovenského Newcastlu (Nové Zámky :) - Luboš Kováčik. Aleš se do mezinárodního souboje pustil s vervou a Luboše porazil. Martin jejich utkání z povzdálí sledoval a nijak se jim do něj nepletl. Jenda s Milanem využili Michalovy rozdávačné chvilky a nasadili před startem Carbo Attack. Uhlíkový útok po cca půlhodině přešel do sebeobrany. Ta však není jeho doménou, tudíž nevydržel a rozloučil se s nimi celkovým vytuhnutím. Do cíle oba dorazili jen díky nesmírné síle vůle... nebo tak nějak :)

Děvčata si ve svých kategoriích o něco pohoršila, přesto však Eva, Denisa a Lenka dosáhly na medaile. Příjemně unavení a lehce připálení jsme se asi ve tři odpoledne odebrali domů.

Uhlíkový Útočník


Výsledky a fotogalerie:
Frenštát pod Radhoštěm - Velký Javorník
Rožnov pod Radhoštěm - Radhošť

Článek byl publikován 18.05.2009, 12:54:52