Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Krkonošské rallye

To počasí, to počasí! Ráno u nás bouřka, celou cestu na závody nás doprovázel déšť, po kopcích se převalovaly mraky. To budou závody! V Rokytnici nás sice přivítalo sluníčko, ale vzápětí ho opět vystřídal déšť. Jak typické pro letošní léto. Na náměstí postavit oblouk, rychle se odprezentovat a už jsme vyhlíželi druhou část naší výpravy, která trávila dovolenou v Jizerkách. Ale nikde po nich ani památky. Že by je odradilo počasí? To snad ne! Máčky! (Jojo, trochu jsme na dovče zlenivěli a vydrápat se až na Dvoračky nám připadalo příliš namáhavé... pozn. Bahen)

Po startu jako když mávne kouzelným proutkem, sluníčko vykouklo a tak to bylo po celý závod. Vašek se Standou to mají ale vypočítaný! :o) Trať byla opět náročná, leč krásná. První kilometry příjemný krosík, pak nekonečný výběh po louce, kde vyjímečně pařilo sluníčko, občerstvovačka v kopci a v pravou chvíli, prudký seběh a poslední síly jsme vyčerpali na závěrečný krpál na Dvoračky do cíle.

Při vyhlašování se kolem nás převalovaly mraky, ale dovolily předat medaile těm nejlepším aniž by ukázaly svoji sílu. Tu předvedly až při tombole, kdy jsme se museli všichni přemístit do chaty. Tombola byla bohatá a pestrá. A také zajímavá, jelikož většina z vylosovaných běžců vyhrála dámské spodní prádlo :o)).

V Rokytnici jsme se rozloučili s částí Iscarexu a nás pět statečných se přemístilo k Vaškovi na penzión. Večery u Šírových vždy slibují veselou zábavu, nejinak tomu bylo i letos. Standa uvařil výborný svařák, pivo bylo dobře vychlazené, a tak se příjemně povídalo a povídalo. Dokonce jsme se dozvěděli i něco o své budoucnosti. Víte, proč to Vaškovi stále tak dobře běhá? No, protože je pouze 3000 let starý a navíc 600 let odpočíval.

V neděli ráno v pět hodin nás probudil „Šustil obecný“ alias Jarda Merta, který se nemohl dočkat nedělního závodu. Počasí se umoudřilo, sluníčko se rozhodlo, že na nás bude hodný a tak svítilo o sto šest. Ve Vysokém nad Jizerou nás čekal další, 7,5 km dlouhý závod na Štěpánku. Závod sice lehčí než Dvoračky, ale 500 metrů převýšení slibovalo opět náročné výběhy. Ještěže jsme se mohli tak dobře rozběhat. Start byl totiž pod sjezdovkou asi tak 1 km. Jenže, než bychom si zamokřili boty v trávě na sjezdovce, většina zvolila delší cestu na start po silnici. K našemu překvapení cesta trvala déle a na start jsme to stíhali jen tak tak. Pořadatelé na nás ale byli hodní, a tak nás nechali před startem ještě chvíli vydechnout :o).

Trať závodu začíná náročným dvoukilometrovým výběhem, pak je odpočinková část po silnici, opět stoupák, krásný vlnitý terén lesem a poslední výběh do cíle.

Jako každý rok, tak i letos jsme se při vyhlášení výsledků ve Vysokém mohli kochat výhledy na Krkonoše. Dokonalé místo na vyhlášení těch nejlepších!

Děkujeme pořadatelům za krásné a náročné víkendové závody a za rok se těšíme opět naviděnou.

Pája

Výsledky a fotogalerie běhu Rokytnice nad Jizerou - Dvoračky

Výsledky a fotogalerie běhu Šachty - Štěpánka

Článek byl publikován 29.07.2009, 10:29:57