Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Jedlová - Studenec

Nesměle se rozjíždí další ročník Českého poháru v běhu do vrchu. V nabité termínovce je mnoho závodů a tak účast nebyla zatím příliš početná. V obou víkendových závodech v Jiřetíně i nedaleké Chřibské účast zachraňovali již tradičně závodníci z východních Čech. Závody byly pečlivě připraveny a bohatě dotovány finančními cenami. Na koho se usmálo štěstí, mohl si odnést i věcnou cenu v tombole.

Leader loňského ročníku v kategorii mužů Michal Horáček si zatím vede suverénně i letos a zaznamenal již třetí vítězství. Uvidíme, jak se popere s těžší konkurencí. Velké zlepšení zaznamenal také Honza Šimůnek ml. a bude se chtít prosadit jak v kategorii A, tak i do celkového pořadí. Objevem roku bude naše nová juniorská posila Filip Záveský, který s námi začal letos více trénovat a věnuje se i orientačnímu běhu. Ani Iscarexoví páni v letech Martin a Aleš se nenechali zahanbit a udržují si dobrou formu. V kategorii žen se naše dámy zatím příliš neukázaly, ale počkejme si na další závody a starty Adély, superrychlíka Míši nebo Lenky Duškové.

Jak Milan Krupka vloni slíbil, tak i učinil. Michal Horáček a Pavla Schorná - muž a žena s nejlepším součtem časů získali navíc finanční prémii za oba závody. Tady bych se zastavil u výkonů Pavly v obou závodech. Dva traťové rekordy ve vynikajících časech a dvě osmá místa v absolutním pořadí. Myslím, že má Pavla dobře našlápnuto do sezóny a jsem zvědavý, zda ji bude někdo schopen v kategorii žen v tomto typu závodu letos u nás porazit.

Aleš

Článek byl publikován 19.04.2011, 14:28:34