Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

ISCAREX TEAM se chystá na Dolomitenmann

Kdo by o něm neslyšel? Prestižního štafetového závodu se již téměř čtvrt století každoročně zúčastňují ti nejlepší běžci do vrchu, padáčkáři (paragliding), kajakáři a bajkeři (horské kolo). Vysoké odměny pro medailisty a možnost porovnání sil s těmi nejlepšími v oboru láká. Dostat se mezi tuto elitu však není jednoduché. Své by o tom mohli vyprávět mnozí, kteří se již několik let snaží přihlásit svůj tým na startovní čáru v rakouském Lienzu.

Honza Šimůnek to v minulosti zkoušel dvakrát - neúspěšně. Až letos se konečně zadařilo. Požádal jsem ho o krátký rozhovor a on souhlasil...

Ahoj, začneme tím, co tě vůbec vedlo k tomu se na Dolomitenmanna přihlásit...

Čau. Je to určitě výzva, Dolomitenmann je nejtěžší štafetový závod na světě. Rád bych si otestoval svoje fyzické i psychické schopnosti. Důležitá bude samozřejmě také souhra týmu. A v neposlední řadě se těším na úžasnou přírodu tyrolských Dolomit.

Kdo vůbec tvoří Iscarex tým pro Dolomitenmanna a jak jste se dali dohromady?

Náš tým je osvědčená sestava z loňského Adrenalin cupu , kde se podařilo sehnat zkušeného padáčkáře Radka Šímu, který se v minulých letech Dolomitenmanna zúčastnil a vlastně nás na tento ročník dostal. Cyklista je všem známý a uznávaný (hlavně ženami) dřevorubec Pepa Doleček. Kajak pojede Pavel Rychtařík, Choceňák, vodami celého světa znalý.

Když zmiňuješ Adrenalin cup, myslíš si, že vám zkušenost z něj může nějak pomoct? Dají se tyhle dvě akce vůbec srovnávat?

Každá zkušenost je dobrá, v žádném případě nebudu porovnávat tyto dvě akce předem. Z Dolomitenmanna mám respekt a doufám, že ho zdárně dokončíme.

Jaké očekáváš umístění Iscarex týmu?

Říct, že mi nejde o umístění nemůžu, to bych lhal. Umístění bereme to nejlepší, co nám umožní naše síly a závoďácké zkušenosti.

Jak se do Lienzu dopravíte, hlavně s kajakem asi bude problém, ne?

Doufám, že náš šéf a manažer Iscarex týmu (Jan Šimůnek st.) nám zapůjčí firemní dodávku, kde je dosti místa i pro případné fanynky našeho týmu :-)

Aha, fanynky... Nechceš zveřejnit vaše fotografie? :-)

Jen na požádání... :-) Pepa Doleček dává foto i s podpisem :-)

Bude někdo výpravu dokumentovat?

Bohužel, česká média o náš tým zájem nemají... (zatím!) :-) Takže to zůstává na našich rodinách a fanklubu...

Ok, díky za rozhovor a přeju celému týmu hodně štěstí, ať se daří!

Díky, ahoj.

Honzy Šimůnka mladšího se ptal Milan Kebrle

Článek byl publikován 03.06.2011, 14:58:49