Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Olympionička Míša

Vlajkonoši jednotlivých výprav, zástupci všech čtrnácti krajských delegací z celé České republiky, vztyčování vlajky České republiky a Českého olympijského výboru, zažehnutí olympijského ohně českou sportovní legendou oštěpařem Janem Železným, olympijský slib. V Olomouci byla zahájena Letní olympiáda mládeže Olomouc 2011. Téměř 4 300 sportovců a tři stovky rozhodčích byly ve dnech 21. - 26.6. hlavními aktéry nevšedního sportovního svátku.

A druhý den se rozbíhá řada soutěží, mezi nimi i atletika. Je tu opravdu to nejlepší, co v republice běhá, skáče, vrhá…. A mezi nimi i naše Míša, která byla nominována za Pardubický kraj v kategorii starších žákyň na trať 800m spolu s choceňskou Veronikou Hanušovou. Míše by vyhovovala spíše patnáctistovka, ale ta se na této olympiádě neběhá. Sbírat zkušenosti na poloviční trati a v takové soutěži, to také nebude k zahození…

Ve svém rozběhu (celkem tři) skončila Míša na čtvrtém místě v osobním rekordu 2:23,16. Na přímý postup to nebylo (přímo postupují 2 závodnice), ale díky rychlým časům v tomto běhu to byl celkem pátý čas a účast ve finále, kde běží deset děvčat. V postup do finále jsme doufali a tak byl cíl splněn.

Sobotní finále slibovalo pěkný souboj, vždyť deset finalistek se vešlo se svými časy z rozběhů do pouhých tří vteřin! A nakonec o vítězce skutečně rozhodovala jedna setina. Verča skončila třetí. Míša doběhla na šestém místě, když téměř zopakovala výkon z rozběhu. Přesto, že ji chybí větší rychlostní základ, byla vyrovnanou soupeřkou specialistkám na půlku a můžeme se těšit na její další skvělé výkony v letní atletické sezóně.

Aleš Stránský

Článek byl publikován 27.06.2011, 08:17:10