Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Běh na Kozlovský kopec

V neděli 8. 7. se běžel již 21. ročník populárního Běhu na Kozlovský kopec. V posledních letech se závodu pravidelně zúčastňuje více než stovka běžců. Závod je součástí SAUCONY Českého poháru v běhu do vrchu. Svým profilem (délka 5,2 km a převýšení 234 m) patří mezi nejlehčí závody poháru, ale o to více je oblíben i mezi hobby běžci a sportovci jiných odvětví. Trať má po celé délce kvalitní asfaltový povrch a vede březovou alejí až do cíle k Chatě Maxe Švabinského. V letošním roce se postavilo na start 120 závodníků. Start závodu byl tradičně u budovy VDA v Habrmanově ulici v 10:00 hodin. Zde byla také prezentace a zázemí. Pořadatelé z Českotřebovského běžeckého klubu zajistili odvoz zavazadel závodníkům do cíle závodu, občerstvení na Kozlovském kopci a také po návratu do místa startu.

První tři závodníci ve všech jedenácti věkových kategoriích obdrželi finanční ceny. Věcnou cenu získali i ti, na které se usmálo štěstí v běžecké tombole.

Traťový rekord v kategorii mužů drží Robert Krupička časem 17: 28 a v kategorii žen Táňa Metelková časem 20:41. Letošními vítězi se stali Tomáš Blaha (18:27) a Lenka Dušková (23:40).

Přehled dosažených časů










Článek byl publikován 02.07.2012, 13:25:28