Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Jiří Magál se chystá na Králičák

S blížícím se startem letošního MČR v běhu do vrchu, které se bude konat v rámci běhu CENA FIRMY ISCAREX Dolní Morava - Králický Sněžník, jsme požádali držitele traťového rekordu, reprezentanta v běhu na lyžích a také člena ISCAREX teamu Jirku Magála o krátký rozhovor...

Zdravím! Prý se letos opět chystáš na Králičák, budeš se pokoušet o překonání traťového rekordu, který držíš už 7 let?

Je to pro mě velká výzva pokusit se překonat vlastní rekord. Pokud bude optimální počasí a při dobré formě je reálné nějakou vteřinu ukrojit.

Uvidíme Tě letos ještě na nějakých závodech v běhu do vrchu?

Určitě nepoběžím jen Kraličák, ale zúčastním se ještě závodu 15. 7. Náchod - Dobrošov, 4. 8. běh na Šerák, 22. 9. Cross po běžeckých tratí u České Třebové.

Na svých stránkách píšeš o letní přípravě na horském kole, baví Tě momentálně víc běh nebo kolo?

Jarní příprava je hodně o najíždění kilometrů na kole a více běhat začnu až v červenci. Baví mě oboje stejně a rád tréninkové prostředky střídám, ale v běhu mám větší šanci se prosadit.

Máš vůbec čas na nějakou dovolenou? Pokud ano, kam se chystáš?

Čas na dovolenou mám vždy v dubnu, to mám měsíc pauzu od tréninku a snažím se hodně odpočívat. Letos už stihnu dovolenou jen krátce v srpnu, a to v západních Tatrách na Slovensku.

Ještě se vrátím ke Kraličáku, vyhovovalo by Ti spíš teplo nebo chladnější počasí s případným lehkým deštíkem?

Déšť raději ne, ideální počasí je zataženo a maximálně do 18 stupňů.

Když už jsme u počasí, jaké to bylo v létě na Dachsteinu, měls s sebou plavky a opalovací krém nebo tam byla zima?

Letos bylo celkem extrémní teplo, ale lyžovat se na ledovci ještě dalo docela dobře, neboť zbylo poměrně hodně sněhu ještě ze zimy. Na druhou stranu jsem v létě před pár lety na ledovci už zažil i zimu kolem -4 stupňů a čerstvý prašan. Plavky vozím v létě pořád a pod ledovcem je v Ramsau pěkné koupaliště. Bez opalovacího krému bych rozhodně nevyjížděl. Na ledovci bych plavky nedoporučoval, je tam i při vysokých teplotách zima od sněhu.

A poslední otázka: Jaké cíle máš stanovené pro nadcházející zimní sezónu?

Letos nás čeká Mistrovství světa ve Val di Fiemme. Chtěl bych se pokusit bojovat o první desítku a samozřejmě dosáhnout co nejlepšího výsledku při štafetě.

Díky za rozhovor!

Článek byl publikován 12.07.2012, 14:31:37