Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

MS veteránů a MČR v běhu do vrchu v Janských Lázních

Již podruhé se v krátké době se sejdou nejlepší veteráni světa v Podkrkonoší. Tentokrát pořádá TJ Maratonstav Úpice 13. Mistrovství světa v běhu do vrchu veteránů a MČR v běhu do vrchu na trati Janské Lázně - Černá hora. Protože jsou pro MS zvláštní předpisy, podařilo se pořadatelům společně s KRNAPem vytýčit krásnou trať, která vede poprvé po 28 letech terénem. Dle kontrol se jedná o jednu z nejhezčích tratí, na kterých bylo MS pořádáno. Celý program vypukne v pátek 30. 8. 2013. V 18:00 hodin bude na kolonádě slavnostní zahájení s průvodem všech zúčastněných zemí doplněných kulturním programem a promenádními koncerty.

V sobotu 31. 8. 2013 začíná celý sportovní program v 8:00 hodin pochodem po trati MS pro širokou veřejnost, pokračuje v 10:00 hodin během Buď fit kolonádou na 1 km. Tento závod je určen pro všechny věkové kategorie, maminky s kočárky atd.

První mistrovský závod má start v 11:00 hodin přímo na kolonádě v Janských Lázních. Starty jednotlivých kategorií jsou po 20 minutách. Start MČR mužů, žen, juniorů a juniorek je stanoven na 14:00 hodin. Cíl všech kategorií je umístěn na Černé hoře v prostoru bývalé vrchní stanice lanovky. Ke startu se přihlásilo přes 500 závodníků z 25 zemí, kromě Afriky jsou zastoupeny všechny světadíly. Na startu se objeví i zástupci zemí Austrálie, Nového Zélandu, Kolumbie a USA. Naši závodníci jsou velmi dobře připraveni, takže věříme i v úspěchy českých závodníků. V MČR předpokládáme účast cca 80 závodníků.

Sobotní program je opět doplněn kulturním programem. Po odstartování ve 14:00 hodin bude na kolonádě koncert country skupiny Hvězda jasná po nich bude koncert bandu z Nové Paky. Vyhlášení vítězů a slavnostní zakončení je naplánováno na 17:00 hodin. Přijďte si zasportovat a povzbudit závodníky.

Karel Šklíba

Přikládáme Vám manuál v PDF

Článek byl publikován 22.08.2013, 13:45:37