Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Jak jsme krosili v Rumburku

Nejpočetnější (6 závodníků) výprava v historii klubu odjela v sobotu (21. 3. 2015) brzo ráno směr Rumburk, kde se na místním fotbalově - golfovém areálu konalo MČR v krosu. Prostředí nás příjemně překvapilo. Rozsáhlý přírodní areál na kopci nad Rumburkem byl pro běh tohoto typu jako stvořený. Počasí bylo také slušné a při prohlídce trati jsme začali věřit v dobré výkony.

Jako první se do bojů zapojil v mladších žácích Dominik Vebr. Byl to jeho první větší závod a nečekali jsme žádné zázraky. Dominik doběhl v závěru startovního pole, ale určitě to pro něho byla dobrá zkušenost a motivace do tréninku.




V ženách jsme byli zvědavi na výkon Áji. Vedla si velmi dobře. Přestože v závěru šesti kilometrové trati závodu trochu zpomalila, bylo z toho konečné 11. místo.




Muži vytrvalci běželi jako obvykle trať desetikilometrovou. Z naší trojice jsem nejvíce věřil nejmladšímu Filipovi. Skončil na výborném osmém místě. Oproti loňsku si o jednu příčku opět polepšil. Příjemným překvapením pro mne byl Láďa. Byla to na mistrovství jeho premiéra, přesto si vedl velmi zkušeně, celý závod odběhl v rovnoměrném tempu a odvezl si krásné 11 místo. Po závodě mněl dobrou náladu a říkal: Moc se mi to tady líbilo. Škoda, že nejsem mladší a neběhám s vámi déle. Za rok ale určitě pojedu zas. Na 15. místě, stejně jako vloni, skončil Michal. Ten už tak úplně spokojený se svým výkonem nebyl, ale náladu si po závodě spravil klobásou a pivem.




A to nejlepší, podle očekávání přišlo nakonec. Juniorky a jejich čtyři kilometry. Míša šla hned od startu na čelo a hlídala si přední pozice. Podle pokynů měla vydržet schovaná ve skupině až pod táhlý kopec, který byl cca 500 m před koncem dvoukilometrového okruhu. V kopci si měla holky prověřit nástupem. To také udělala a většinu soupeřek odpojila. Jediná juniorka, která akceptovala její tempo, byla Tereza Hrochová, jedna z velkých favoritek. Zle na to však v dalším průběhu závodu doplatila. Holky proběhly již osamoceny cílem prvního okruhu a Míša stále v tempu nepolevovala. Nakonec rezignovala i Tereza, začala ztrácet a postupně se propadla až na 9. místo. Míša svůj náskok v druhém kole už jen navyšovala na konečných 27 vteřin. Bylo z toho suverénní vítězství. Doběh do cíle si za potlesku diváků po právu vychutnala. Věřil jsem tomu, že Míša bude bojovat o medaile, ale že vyhraje takovým způsobem, to jsem opravdu nečekal.




Celkově hodnotím mistrovství v krosu jako velmi vydařené a všechny naše borce chválím za bojovnost a reprezentaci klubu.




Aleš Stránský

Článek byl publikován 23.03.2015, 07:10:05