Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Ozdobou Svitavského stýplu byla dvě slovenská vítězství

Svitavský stýpl byl po dubnové Svitavské desítce dalším ze závodů zařazených do seriálu ISCAREX Cup 2015. Jednalo se též o KP jednotlivců na dlouhé překážky pro kategorie mužů, žen a starších žáků.

Závod se konal až odpoledne a plynule navázal na Svitavské víceboje pro mládež do 15 let, které na Svitavském stadionu probíhaly od samého rána. Také díky tomu mohli start stihnout i běžci, kteří se v poledne účastnili Letohradské pětky a měli zájem si do bodování poháru zapsat oba sobotní podniky. Přestože startovní listiny nakonec nebyly příliš početné, výkony byly k vidění kvalitní. Výrazně tomu napomohla účast slovenských atletů, kteří své kategorie jasně ovládli.

Běh mužů a juniorů na 3000 m př. vyhrál v čase 9:32,57 min. Tomáš Čelko z Žiliny, kterého následoval loňský vítěz Luboš Gaisl z Eleven Run Teamu. Jako třetí proběhl cílem Jáchym Kovář z Jiskry Litomyšl, také on stlačil svůj čas pod deset minut. Zároveň si tak vysloužil titul přeborníka Pardubického kraje.

Dorostenci vyběhli na 2 km dlouhou trať ve čtyřech a jednoznačně zvítězil Michal Kačerovský z Jiskry Ústí nad Orlicí. Časomíra ukázala výkon 6:30,95 min. Dorostenky čekala trať 1500 m př. a nejlépe si s ní poradila Lada Vondrová z Poličky, když zaběhla 5:32,03 min. Bohužel se nepřihlásil žádný ze starších žáků, tudíž nemohl být vyhlášen přebor Pardubického kraje.

Na závěr se běžela dvojka překážek a také ta probíhala ve slovenské režii. Osmiminutovou hranici se pokoušela překonat slovenská reprezentantka Klaudia Žárská z AK Spartaku Dubnice nad Váhom. Bohužel se jí to nepodařilo o 2,46 vteřiny, přesto jednoznačně zvítězila. Ani mezi ženami nemohl být vyhlašován krajský přebor, neboť se nepřihlásilo dostatečné množstí závodnic.

Svitavský stýpl přilákal 25 běžců a běžkyň a završil tak nabitou závodní sobotu. Velmi příznivé bylo počasí, které přálo pěkným výkonům.

Článek byl publikován 04.05.2015, 09:50:59