Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Září ve znamení závodů v Dolní Dobrouči

K tradičním podnikům Iscarex poháru pořádaným na počátku školního roku patří běh Strážný nahoru a dolů zařazený dále i do Maratonstav Českého poháru v běhu do vrchu a do Orelské běžecké ligy. Letos se jedná o již 9. ročník a jeho termín je stanoven na sobotu 7. září. Kromě jiného je jako každoročně připravena i Cena Syliby pro doublisty s Během dobroučským krajem. Běžci se mohou těšit na změnu tratě, kdy se poběží v protisměru, tzn. po směru hodinových ručiček, vypouští se protivné stoupání po louce a namísto toho trasa vede k Horákově kapli. Více o SND na adrese www.snd.orlicko.cz.

Novinkou v kalendáři běžeckých závodů měla být akce Dobrouč Relays, kterou chtěli následující sobotu 14.9. pořádat rovněž dobroučští orlové. Akce je bohužel zrušena...

DOBROUČ RELAYS - ZRUŠENO!!!
14. září 2019
Sdělení pořadatelů
Byť ještě není ukončen termín pro mailové přihlašování, rozhodli jsme se závod zrušit. Důvodem je to, že nemůžeme naplnit potřebný předpokládaný počet účastníků, který je 100 účastníků a 200 startů, protože k dnešnímu dni máme jen 5 přihlášených. Jsme si vědomi kolize termínu s mnoha jinými atletickými závody a akcemi. Omlouváme se těm, kteří s přihlášením počítali ještě později, ale nemůžeme již déle čekat na uzavření termínu registrace a musíme dát jasné rozhodnutí i ve vztahu ke všem dodavatelům a organizátorům.
Za Orel Dolní Dobrouč Vlastimil Mlynář

Myšlenka štafetového závodu vznikla před krosovým Mistrovstvím ČR žactva a dorostu v roce 2018, které bylo pořádáno v Dolní Dobrouči. V rámci doprovodného programu se tehdy konal závod náhodně vylosovaných tříčlenných štafet na 3x(2x500 m). A protože se jednalo o zdařilý počin, rozhodli jsme se v načatém díle pokračovat a připravili 1. ročník DOBROUČ RELAYS. Mottem závodu je: Pojď si vychutnat štafetový závod s kamarády a běhej s úsměvem a radostí a buď rád s těmi, kteří to cítí stejně. Štafety doprovodí svým vystoupením skupina OR Gang Petera Oravce. Nad závodem převzal záštitu Ing. Roman Línek vícehejtman Pardubického kraje. Informace jsou na stránkách www.stafety.orlicko.cz.

Pořadatelé věří, že na startu obou závodů, které se konají za podpory obce Dolní Dobrouč, přivítají mnoho běžeckých nadšenců a těší se na setkání s nimi.

Článek byl publikován 15.08.2019, 12:08:31