Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

ISCAREX POHÁR POKRAČUJE

Když jsme v lednu plánovali Iscarex pohár plni odhodlání pokračovat v nastaveném díle Honzy Šimůnka staršího, který ho pořádal více než 20 let, nikoho z nás nenapadlo, co se může zanedlouho stát.    

Honza Šimůnek mladší nastartoval ISCAREX POHÁR 2022 jarním během v Kunčině a měl radost, že tradice pokračuje. 

Potom ale přišlo to, co se stát prostě nemělo… Jenda by nám teda pěkně dal, kdybychom to zabalili. A tak se snažíme jít dál. Honzo jseš na všech závodech s námi .

Poslední květnový víkend vyplnily dva krosy v Lanškrouně a Nekoři.  A tím se pohár překlopil do druhé třetiny dospělých, a druhé poloviny u žáků.

Zámeček

Za proměnlivého počasí, kde sluníčko střídal déšť a teplo chlad probíhaly početně obsazené dětské závody, po absolvování své tratě na čekal bohatý program dětského dne. A nakonec i něco sladkého. Mezi tím se dorost a dospělí připravovali na tradiční 6,3 km dlouhou trať s výběhem alejí na Zámeček. S velkým náskokem tuto trať nejrychleji odběhli Jana Matyášová a Radek Hübl. Příjemné dopoledne zakončil lidový běh doplněn bohatou tombolou.

Nekoř

Na zimním stadionu s mantinely a tentokrát za slunečného počasí zahájili nejmenší děti nedělní dopoledne. Velké množství dětí přinutilo pořadatele rozdělit je do více skupin než původně očekávali a tím se posunul i časový program závodu. Drobné narážky na časové zpoždění jsme si neodpustili, ale pořadatelé vše zvládli. Sobotní vítězství obhájila v krátkém ale kopcovitém krosu Jana Matyášová a v mužích zvítězil Jiří Vacek z Jablonného.

Oběma pořadatelům děkujeme za uspořádání pěkných závodů.

Luděk Pilgr

Článek byl publikován 30.05.2022, 19:57:45