Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Prodloužený víkend nabitý závody

Perný víkend začal již ve středu. Náš tým se podílel na pořádání 1. závodu 2. ročníku Pekelného kilometru - běhu do českotřebovské sjezdovky. Sešlo se všehovšudy 80 bezbožných pekelníků, eh, chtěl jsem napsat zbožných paladinů, a srdnatě vyrazilo do boje s tím naším pekelným kopcem.

Na stometrové trati pro nejmladší děti zvítězil Jakub Štichauer za necelých 30 vteřin. Pětistovku si stejně jako loni pohlídala Michaela Stránská a časem 3 minuty a 22 vteřin stanovila nový traťový rekord. Ten se na kilometrové trati zdolat nepodařilo. Ondřej Klička za loňským nejlepším výkonem Pavla Hrdiny zaostal o 15 vteřin. Mezi ženami opět kralovala Lea Johanidesová, a to i přesto, že časem 7 minut a 4 vteřiny zůstala za svým vlastním traťovým rekordem téměř o půl minuty.

Několik odpadlíků z ISCAREX týmu dalo přednost Pardubické devítce. Ve velmi slušně obsazeném závodě na trati dlouhé 9,6 km naši odpadlíci dopadli takto: 5. místo v kategorii Muži A i celkově obsadil Michal Horáček v čase 31:08, hned za ním doběhl Lukáš Razým (31:28), čerstvý rakváč Martin Vacek skončil v kategorii Muži B na druhém místě a celkově šestnáctý v čase 33:02, v áčku ještě na pěkném 15. místě a celkově dvacátý doběhl Tomáš Klášterecký (33:47). Něžné pohlaví ISCAREXU reprezentovaly Jana Mannlová (5. místo, Ženy A, 40:38), Hana Jirásková (7. místo, Ženy A, 41:39) a Eva Jirásková (3. místo, Ženy C, 43:56). Závod byl také přeborem policistů (zvítězili Lukáš Razým a Jana Mannlová) a železničářů (zvítězil Michal Horáček).

První máj jsme již tradičně oslavili Během kolem poličských hradeb. Michal Horáček se tentokrát musel sklonit před výkonem Lukáše Kourka, za kterým zaostal o tři čtvrtě minuty a obsadil v kategorii Muži A druhé místo. Naši borci a borkyně ještě obsadili tyto medailové pozice: Rita Smoláková (3. místo, Dívky r. 2005 a mladší), Vojtěch Vondra (2. místo, Chlapci r. 1998-99), Michaela Stránská (1. místo, Mladší žákyně), Jan Razým (3. místo, Muži C), Rudolf Ehrig (3. místo, Muži D), Adéla Stránská (3. místo,Juniorky), Eva Jirásková (2. místo, Ženy C).

Nepříliš početná skupina nezmarů by si neodpustila vynechat sobotní Velkou cenu Zadova. I vydali se tedy nezmaři na cestu do Šumavských hvozdů. A tam pokořili co se dalo. Vrátivší se číňan starší Šimůnek Jan na druhé místo ve své kategorii Muži D dosáhl. Jauda Mertů stejnou pozici jen v kategorii věkově vyšší obsadil. Bára Jirásková své soupeřky z povzdálí pozorovala a medailové pozice jim galantně přenechala. To matka její se neřízených střel za sebou zalekla a úprkem přeukrutným Eva Jirásková svou kategorii vyhrála.

Tak trochu jubilejní 15. ročník Běhu Javorkou byl letos poznamenán zraněním jednoho ze závodníků, pro kterého přijela záchranka. Nic vážného se mu naštěstí nestalo a ještě v průběhu dne už volal z nemocnice, ať pro něj někdo přijede, že se tam nudí...
Celkem 311 běžců všech kategorií se během krásného nedělního dne postavilo na start v českotřeboském městském parku. Své loňské prvenství v kategorii Muži A obhájil Michal Horáček. Přes své vítězství však byl svým výkonem lehce zklamán a nevydařený pokus o traťový rekord odůvodnil únavou z předchozích závodů. Kromě Michala svou kategorii vyhrála také Michaela Stránská (Mladší žákyně), Martin Vacek (Muži B), Jarda Merta (Muži E) a Míla Keprtová (Ženy D). Dalšími medilisty se stali: Vojtěch Vondra (Chlapci r. 1998-99), Lukáš Razým (Muži A), Jan Razým (Muži C), Rudolf Ehrig (Muži D), Otakar Svatoš (Muži E), Adéla Stránská a Lucka Portyšová (Juniorky), Lenka Dušková a Jana Mannlová (Ženy A) a Eva Jirásková (Ženy C).

Výsledky:
1. Pekelný kilometr
Pardubická devítka
Běh kolem poličských hradeb
Velká cena Zadova
Prachatice - Libín
Běh Javorkou

Fotogalerie:
Pardubická devítka 1
Pardubická devítka 2
Běh kolem poličských hradeb a Velká cena Medesy 1
Běh kolem poličských hradeb a Velká cena Medesy 2
Velká cena Zadova
Běh Javorkou 1
Běh Javorkou 2
Běh Javorkou 3

Články:
Pekelný kilometr letos poprvé - Článek v Českotřebovském internetovém deníku
Běh Javorkou malinko jinak... - Článek v Českotřebovském internetovém deníku

Článek byl publikován 04.05.2009, 08:19:50