Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Peklák s rekordy

Den před 2. Pekelným kilometrem se jarní počasí trochu zbláznilo a sjezdovku na Pekláku začal díky hustému sněžení pokrývat sníh. Skoro to vypadalo na jarní lyžovačku. Následující den bylo naštěstí vše jinak. Vykouklo sluníčko a i přes studený vzduch sníh rychle zmizel. Trať byla znovu v dobrém stavu.

Přesto, že bylo studené počasí, přišlo se poprat s pekelným kopcem velké množství mládežníků i dospělých. Mezi nimi i řada nováčků, kteří netušili, do čeho jdou. Ale snad se jim to líbilo a první slova už nikdy záhy změní na příště do toho jdu znova. Celkem se na start postavilo 116 odvážlivců a to je rekordní účast!

A nejen účastí byl druhý letošní běh do sjezdovky rekordní. Magická hranice 5 minut na trati 1 km byla téměř pokořena! Pavel Hrdina po výborném čase v 1. letošním PK se pustil srdnatě do boje se sjezdovkou také v tomto kole a v cíli se čas zastavil na rovných pěti minutách. Jen 37 setin ho dělilo od překonání této ďábelské hranice, která zůstane pro drtivou většinu pekelníků navždy pouhým snem. Tak Pavle, vyjde to příště?

Pochválit za výborný výkon musím našeho new juniora Filipa, který by se postupně mohl také k pěti minutám dostat. A také Adélu, která se poprvé dostala pod sedm minut a to už je známka kvality v ženském podání. Ve štafetách žádné překvapení nebylo, k sudu má Iscarex A velmi blizoučko…. :)

Myslím, že zajímavé budou i následující Pekelné kilometry, nejbližší termín je 1. června. Do České Třebové se totiž chystají další elitní běžci, kteří si chtějí sjezdovku vyzkoušet. Měli bychom zde vidět v akci lyžařského reprezentanta Jirku Magála, předního světového běžce do vrchu Roberta Krupičku nebo také Petra Pechka, nejlepšího maratónce ČR v loňské sezóně. Hranice 5 minut bude tedy v ohrožení.

Nezapomeňme také, že na této trati uvidíme nejlepší české vrchaře 6. srpna 2011 při kvalifikaci na mistrovství světa v běhu do vrchu. Celou sjezdovku budou muset muži v hlavní kategorii zdolat čtyřikrát a stoupání proložit neméně náročným seběhem. Délka trati bude 12 km. Pro ženy budou připraveny okruhy tři. Máme se určitě na co těšit.

Aleš Stránský

Článek byl publikován 05.05.2011, 14:35:33