Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Poslední Lučany

V neděli 1. června se šest běžců Iscarex teamu, převážně veteránů, vydalo na další závod Saucony Českého poháru v běhu do vrchu, tentokrát do Lučan v Jizerských horách. Těsně před startem hlavní organizátor, Zdenda Zoubek, všem oznámil, že se jedná o sedmý, ale také o poslední ročník tohoto závodu.

Důvod? Trasa vedla přes soukromé pozemky a ne se všemi majiteli byla rozumná domluva, načež se organizátoři rozhodli závod zrušit. Situace byla tak vážná, že nás Zdenda upozornil na případnou střelbu do zadnice. O vážnosti situace jsme se mohli též přesvědčit, když jsme při návratu do Lučan míjeli ohraničenou, kdysi veřejnosti přístupnou, věž na Bramberku.

A jak se Iscarexu dařilo? Nejlépe zaběhl Martin Vacek, který se mohl těšit z celkového prvenství. Výborný výkon předvedl Jarda Merta, sedmdesátník, který trať dlouhou 6 km s převýšením 320 metrů zdolal za 39,45 minut.

Vyhlašování výsledků bylo rozpačité... probíhalo na místní komunikaci, kde občas projelo auto, vítězové byli tak na druhé straně vozovky, diváci na druhé a mezi nimi... auto... :o).

Škoda, že na závěr nemohu napsat... za rok nashledanou... byl to hezký závod...

Pavla Šimůnková

Článek byl publikován 03.06.2008, 09:53:06