Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Chystáme se na MČR v krosu

V sobotu 29.3.2014 se ve sportovním areálu v Bělé nad Radbuzou sejde 500 nejlepších běžců ČR, aby se utkali o republikové tituly v krosu. Mistrovství se zúčastní i čtveřice našich závodníků: Michal a Filip v kategorii vytrvalců na trati 10 km, Adéla v kategorii žen poběží trať dlouhou 6 km a Míša v dorostenkách poběží 3,5 km.

Jaké jsou naše šance? (výsledky zde)

Michal nedávno zaběhl v Pečkách silniční desítku na hranici 32 minut. Je tedy v dobré formě a měl by bojovat o umístění okolo patnáctého místa. V loňském roce kros neběžel. Na trénink mu příliš času nyní nezbývá. Nepravidelný turnus v zaměstnání, noční směny, rodina. Dvojčata dělají tatínkovi radost, ale musí přiložit ruku k dílu také, musí pomoci manželce i mnohdy na úkor tréninku a hlavně spánku.
Můj tip: 14 místo

Filip coby svobodný a nezadaný (?) student má na trénink určitě času více. Studuje prvním rokem v Brně a přes týden trénuje individuálně. I on je letos na jaře v dobré formě a je schopen dát desítku pod 32. S Michalem svedou vyrovnaný souboj a uvidíme, kdo z nich bude v krosu lepší. Pokud někdo z nich nakoukne do krosové top ten, byl by to skvělý výsledek.
Můj tip: 12 místo

Adéla také přes týden studuje a trénuje v Brně. Poznatky ze sportovních studií zřejmě umí aplikovat do tréninkového procesu, protože v poslední době zaznamenala výrazné zlepšení. Na českou špičku to ještě stačit nebude, cesta na vrchol je přece jenom dlouhá. Určitě si ale přiveze dobrý výsledek. Důležitější než umístění bude časový odstup od těch nejlepších.
Můj tip: 12 místo

Míša - tak to je naše jediná naděje na medaili. Ani ona to nebude mít jednoduché. Po dlouhé (roční pauze) se rychle dokázala připravit na halovou sezónu a získat na republice dvě medaile. Pokus o rychlý návrat si však vybral i svou daň v podobě zánětu v okolí holenních kostí. Přes bolest se trénovat nedá a tak nastala po úspěšných závodech ve Stromovce opět běhací pauza. Uvidíme, zda náhradní trénink na cyklotrenažéru a posilování celého těla bude stačit na ostatní holky, které určitě nezahálely a některé absolvovaly i vysokohorské soustředění.
Můj tip: 3 místo

Na to, jaké budou skutečné výsledky našich závodníků si musíme počkat do soboty. Ale tipnout si můžete už teď.

Aleš Stránský

Článek byl publikován 25.03.2014, 15:23:06