Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Nový povlak IC806 od Iscaru

Představujeme IC806 - nový povlakový materiál třídy SUMO TEC PVD pro obrábění vysokoteplotních ocelí, zvláště pro Inconel 718.

Inconel 718 patří do rodiny superocelí na bázi niklu, které jsou hojně používány v aplikacích, kde je vyžadována odolnost vůči vysokým teplotám a korozi. Inconel 718 nachází široké uplatnění v leteckém průmyslu (zejména při výrobě dílů umístěných v nejvíce teplotně namáhaných částech motoru) a v dalších oblastech ropného průmyslu. Mikrostruktura Inconelu 718 je vyrobena z austenitické struktury, která se vyznačuje vysokou roztažností a mezí kluzu.

Největší problémy při obrábění Inconelu 718 představují vysoké teploty na obráběcí hraně destičky kvůli abrazivním částicím ve složení materiálu (vysoký obsah niklu (50-55%) a chromu (17-21%)), způsobující velké opotřebení, třískování, vruby a lámání destičky.
Tyto faktory přispívají ke snížení životnosti nástroje a způsobují velké deformace řezné hrany i při nízkých řezných rychlostech.

Další komplikací spojenou s Inconelem je jeho tendence k znetváření v důsledku jeho metalurgické citlivosti na zbytkové napětí a samo-kalící efekt během řezných operací. Naším cílem je tento jedinečný materiál efektivně obrábět, a proto jsme vyvinuli IC806, což je submikronová třída s vynikající odolností proti opotřebení a pokročilým PVD TiAIN.







Článek byl publikován 03.02.2012, 08:16:48