Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Na legendárním závodě Hronov - Náchod padaly osobní rekordy

Již třetím rokem se mezi Hronovem a Náchodem běhá na nové trati, která vede převážně po cyklostezce podél řeky Metuje. Trať je certifikovaná, přesně změřená a má délku 10 km. Start je o 25 metrů výše než cíl a pozitivní převýšení na trati je pouhých 20 m. To je ideální profil pro rychlé časy. Změna trati byla vynucená především silným provozem na silnici, kde již několik let nebylo pro účastníky bezpečno. Závodníci přijali změnu trati a její prodloužení na 10 km vstřícně. Letos se běželo mezi Hronovem a Náchodem již po jednašedesáté a zájem o tento závod nijak neupadá. 20. října 2018 se za ideálních běžeckých podmínek Východočeských Běchovic zúčastnilo 563 závodníků.

Letošní ročník byl bez účasti keňských běžců, kteří v minulosti pravidelně obsazovali přední příčky. Kvalitní domácí běžce to od účasti v závodě spíše odrazovalo. Letos keňané nedorazili a tak, kdo zůstal z naší elity doma, mohl jen litovat. O vítězství si to rozdali právě domácí běžci. Domácí v pravém slova smyslu, protože vítězem se stal náchoďák Kamil Krunka v čase 31:09, běhající na podzim ve výborné formě, což potvrdil 6. místem na Běchovicích (31:38). Druhý skončil Pavel Kubričan (31:18) v těsném souboji před třetím Radkem Hüblem (31:20). Naši borci také tvrdili muziku. Láďa Kučera v osobním rekordu dokončil celkově na 5. místě za 31:57 (v kategorii Muži B 2. místo), Honza Vetchý na celkovém 7. místě, také v PB za čas 32:42 a Jindra Král bral celkové 9. místo (1. místo v Muži C) za 33:26.

V kategorii žen zvítězila a vynikající čas zaběhla Adéla Stránská, která se poprvé na desítce dostala pod hranici 35 minut (34:47), výrazně si posunula osobní rekord a zaostala za traťovým rekordem Keňanky Stellah Jepngetich Barsosio o 39s. Druhá skončila polka Katsiaryna Prashuk (35:10) a třetí Martina Vévodová také ve velmi dobrém čase 36:13. K úspěšnému vystoupení našich závodníků ještě přispěl Aleš Stránský, který zvítězil v kategorii Muži D v čase 36:53.

Tradiční důstojné vyhlášení na radnici se starosty všech dotčených měst jsme si po právu užili a děkujeme také Adéle, že nás na oslavu svého skvělého času pozvala do cukrárny na výborné vafle.

VÝSLEDKY

Aleš Stránský

Článek byl publikován 22.10.2018, 07:47:44